Esketit

Doe jij mee met ONS? Met ONS duik je de makers-wereld in. Je wordt uitgenodigd om te kijken in de wereld van culturele ondernemers, om vervolgens met je opgedane kennis een eigen clubevent te organiseren. Of je nu bezig bent met marketing, vormgeving, theater, dans, muziek, decor, techniek, productie of horeca: we hebben jullie allemaal nodig!

Esketit

Het traject start in september 2019 en zal doorlopen tot begin februari 2020. Ga het experiment met ONS aan, durf te dromen en laat je verbeelding tot leven komen! We zijn op weg naar de toekomst. Ga je met ONS mee?

We zijn op zoek naar versterking in verschillende categorieën!

Dans
Ben jij danser en ben je bereid de uitdaging aan te gaan en buiten je comfort zone te treden? Om samen te werken met anderen die een andere stijl hebben dan jij? Denk jij graag mee over de manier waarop we samen met dansers het event de perfecte vibe kunnen geven

Decor
Ben jij decorbouwer en ben je bereid de uitdaging aan te gaan en buiten je comfort zone te treden? Om samen te werken met anderen die een andere stijl hebben dan jij? Denk jij graag mee over de manier waarop we met decor het event de perfecte vibe kunnen geven?

Horeca
Ben jij een horeca held en ben je bereid de uitdaging aan te gaan en buiten je comfort zone te treden? Om samen te werken met anderen die een andere stijl hebben dan jij? Denk jij graag mee over de manier waarop we door middel van eten en drinken het event de perfecte vibe kunnen geven?

Marketing
Ben jij een marketing master en ben je bereid de uitdaging aan te gaan en buiten je comfort zone te treden? Om samen te werken met anderen die een andere stijl hebben dan jij? Denk jij graag mee over de manier waarop we met onze huisstijl, uitingen, acties en socials ons evenement de perfecte vibe kunnen geven?

Muziek/dj/producers
Ben jij muzikant/dj/producer en ben je bereid de uitdaging aan te gaan en buiten je comfort zone te treden? Om samen te werken met anderen die een andere stijl hebben dan jij? Denk jij graag mee over de manier waarop we samen met elkaar het event de perfecte vibe kunnen geven?

Productie
Ben jij een productioneel wonder en ben je bereid de uitdaging aan te gaan en buiten je comfort zone te treden? Om samen elkaars ideeën te realiseren en uit te voeren? Denk jij graag mee over de manier waarop we samen met elkaar het event de perfecte vibe kunnen geven, tot in de kleinste details?

Techniek
Ben jij een technisch wonder en ben je bereid de uitdaging aan te gaan en buiten je comfort zone te treden? Om licht of geluid voor je rekening te nemen? Denk jij graag mee over de manier waarop we samen met elkaar het event de perfecte vibe kunnen geven, met de beste sfeer en het beste geluid?

Theater
Ben jij acteur en ben je bereid de uitdaging aan te gaan en buiten je comfort zone te treden? Om samen te werken met anderen die een andere stijl hebben dan jij? Denk jij graag mee over de manier waarop we samen met acteurs het event de perfecte vibe kunnen geven?

Vormgeving
Ben jij een grafisch vormgever en ben je bereid de uitdaging aan te gaan en buiten je comfort zone te treden? Om samen te werken met anderen die een andere stijl hebben dan jij? Denk jij graag mee over de manier waarop we met onze huisstijl, uitingen en socials ons evenement de perfecte vibe kunnen geven?

Heb jij de skills waar we naar op zoek zijn?
Meld je dan nu aan via deze link

Wil je toch nog iets meer informatie? 
Dat kan, lees dan gerust even verder.

Wat?
EKKO & De Maakruimte presenteren het project ESKETIT, dat inmiddels door studenten is omgedoopt tot het project ONS. Bij dit project veranderen studenten in pop-cultuurmakers. Jullie krijgen de opdracht om het nieuwe uitgaan vorm te geven, voor & door jullie. In een interactief en vakinhoudelijk leertraject maak je kennis met alle aspecten van popcultuur door in gesprek te gaan en te luisteren naar ervaren makers. Je wordt uitgedaagd én klaargestoomd om in teamverband een multidisciplinaire clubavond te organiseren waarin ervaringen en beleving bijdragen aan de ontwikkeling van het publiek. 

Waarom?
Om een nieuwe generatie makers een stem te geven en de kans te geven zich professioneel te ontwikkelen. Het doel van ONS is om jullie te laten zien dat jullie zelf, door samen te werken en open te staan voor experiment, in staat zijn om een evenement vorm te geven zoals jullie dat willen. Je wordt in beweging gezet en gaat diverse samenwerkingen met elkaar, professionals en organisaties in de stad aan. Door de ervaring van het doen willen we je eigen verantwoordelijkheid, hoop en perspectief geven. Je krijgt inspraak, maakt deel uit van de stad en de toekomst. Jouw talent en creativiteit heeft een meerwaarde en jullie samenwerking zorgt voor innovatieve concepten. Alle mensen die mee doen krijgen een stem!

Hoe?
Het project start met een introductie van popcultuur in klassen binnen de verschillende richtingen van het MBO. Daarin ligt niet alleen de focus op de makers van muziek, dans, theater en decorbouw, maar op de hele breedte van het werkveld. Ook de zakelijke leiding, programmering, marketing, productie, techniek en horeca worden dus geïntroduceerd aan de jonge makers.

Voor een aantal gemotiveerde leerlingen is er de mogelijkheid om te solliciteren naar een van de functies binnen het traject. Het basistraject is onderdeel van het curriculum, het vervolgtraject vindt plaats buiten de reguliere lesuren, in je vrije tijd. Als je je hebt aangemeld en door de selectie heen bent, dan ga je jezelf specialiseren in een van de onderdelen waarbij je gecoacht wordt door een mentor van school of van EKKO. Ook komen er experts uit het veld langs die specifieke kennis hebben en jullie kunnen helpen en inspireren waar nodig. Je zult als deelnemer vooral met elkaar het creatieve proces aangaan om te komen tot een vernieuwende clubavond. 

Je werkt dus samen met elkaar en met verschillende professionele makers. Je bent nauw betrokken bij de realisatie van het project en kunt vanuit je eigen creativiteit invulling geven aan het project. Door die samenwerking kan er voortdurend reflectie plaatsvinden, zowel van jou op jezelf en op elkaar maar ook op het project en de clubavond die zal plaatsvinden in De Nijverheid.

Om de clubavond te realiseren, moeten je andere gelijkgestemden zoeken die je gaan helpen bij het realiseren van het project en dus bij de uitvoering van de verschillende onderdelen. Zo wordt het project niet alleen gedragen door de deelnemende leerlingen, maar ook door vrijwillige inzet van je vrienden, kennissen en mede-studenten. Tegenover deze inzet staat natuurlijk de clubavond met al je vrienden, die je zelf hebt kunnen vormgeven. We vinden het belangrijk dat jij je vanuit een intrinsieke motivatie (een motivatie die vanuit jezelf komt en dus niet door anderen is opgelegd) vrijwillig inzet, omdat het project zo meer draagkracht heeft bij jezelf en bij je vrienden, kennissen en mede-studenten.

Doel van het project
We willen studenten en makers samen laten werken vanuit het creatieve proces. Daarnaast willen we jou uitdagen je vrijwillig voor iets in te zetten en hier intrinsiek gemotiveerd voor te zijn, in je vrije tijd, en ook andere studenten en vrienden hiervoor te enthousiasmeren. Zo voel je je eigenaar van het eindproduct en doe je ervaring op in het ontwikkelen van een werkelijk product, de clubnacht. Je verwerft zo niet alleen theoretische kennis, maar leert ook over het maken van artistieke keuzes, daadkracht, ondernemen, samenwerken en communicatie. Ook willen we je leren om ondernemerschap, initiatief en verantwoordelijkheid te tonen en wordt er gewerkt aan actief burgerschap: wat wil je zelf, wat wil de ander en hoe kom je samen tot één geheel. Zelf doen en ervaren zijn de basis. Ook willen we d.m.v. het project een onderzoek naar jongerencultuur doen en een blauwdruk maken voor de instellingen waar toekomstige projecten op gebaseerd kunnen worden. Vervolgens biedt het project ook mogelijkheden om je kennis te laten maken met de cultuur van het uitgaan.

Doelgroep
De doelgroep van het project zijn in de eerste plaats de leerlingen van Utrechtse MBO scholen die mee zullen doen aan het project. Daarnaast richten we ons met het clubevent op (Utrechtse) jongeren tussen de 18 en 23 jaar. 

Waar?
Het project vindt in Utrecht plaats en heeft drie locaties:

Op school
In het begintraject zul je een introductie krijgen op de verschillende onderwerpen, door de makers en professionals. Dit zal bij jou in de klas zijn. 

EKKO
EKKO zal de locatie zijn je in het tweede deel van het traject de samenwerking zult aangaan met de makers in voorbereiding van het clubevent. 

Ook zullen hier verschillende meetings plaatsvinden.

De Nijverheid
Het uiteindelijke clubevent zal plaatsvinden in De Nijverheid, waar ook een aantal voorbereidende lessen plaats zullen vinden. De Nijverheid is een creatieve broedplaats in Utrecht, gevestigd aan de Nijverheidskade 15, aan het begin van het opkomende Werkspoorterrein. De Nijverheid is een plek voor iedereen die van cultuur houdt, een plek waar mensen met liefde voor kunst en muziek kunnen samenkomen. Waar nieuwe geluiden worden ontdekt en bekende geluiden worden omarmd. Bij de Nijverheid duiken we samen in het nachtleven en ontsnappen we even aan het dagelijks leven. ONS wil van De Nijverheid dé plek maken om clubcultuur te ervaren in Utrecht.

Onderwijs
Voor ons sta jij centraal binnen het proces. In dit project heeft iedereen een eigen rol en alle rollen dragen samen bij aan het artistieke product. Bij elke rol horen unieke competenties. We werken niet product- maar procesgericht, waardoor er ook ruimte is om te veranderen van rol en andere competenties in te zetten. Alle leerlingen worden individueel gevolgd en iedere leerling heeft eigen persoonlijke leerdoelen en werkt aan eigen competenties. De focus ligt hierbij op samenwerken en het combineren van diverse colleges binnen het mbo. 

EKKO Bemuurde Weerd WZ 3 3513 BH Utrecht
T: 030 231 7457 E: