Daniël Roozendaal - Cultfarm

Daniël Roozendaal - Cultfarm

Daniël Roozendaal is een in Utrecht geboren (1984) en getogen illustratief artiest. Hij studeerde in 2009 succesvol af met een BFA in illustration aan de Hogenschool voor de Kunsten Utrecht. Sindsdien werkt hij zowel toegepast als autonoom aan zijn illustraties, die vaak met handwerk en traditioneel materiaal vervaardigd worden, in combinatie met digitale nabewerkingen. Het autonome werk en het experiment hierin dient vaak als voedingsbodem voor toegepast werk in opdracht. Inspiratie hiervoor kan overal vandaan komen, bijvoorbeeld uit alledaagse belevenissen, humor, sport of actualiteit.

Sinds 2012 creëert Daniel de identiteit voor Cultfarm, een dansavond in EKKO die verschillende elektronische genres de gelegenheid geeft om zich uitgebreid te laten horen. Vaak wordt hiervoor een ‘all-nighter’ geboekt; een act die de volledige avond achter de draaitafels staat om zo de diepte in te kunnen duiken van hetgeen het te bieden heeft.

Waar Daniël in de visuele identiteit de eerste paar seizoenen de nadruk legde op het ‘farm’ gedeelte uit de naam Cultfarm (beeltenissen van boerderijdieren), kwam deze later op het ‘cult’ gedeelde te liggen (beeltenissen van verschillende muziekculturen).

Het afgelopen seizoen heeft hij er, mede naar aanleiding van de richting die zijn autonome werk op ging, voor gekozen de verschillende all-nighters te portretteren voor de bijbehorende posters en flyers. Van deze portretten is ook elke keer een oplage risoprints gemaakt die op de avond zelf geëxposeerd en verkocht werden. Hier hangend zijn deze A3 risoprints te zien, vergroot naar A1 formaat.

Van elke editie zijn nog risoprints beschikbaar, die te bestellen/kopen zijn via danielroozendaal.com

EKKO Bemuurde Weerd WZ 3 3513 BH Utrecht
T: 030 231 7457 E: