EKKO presenteert cultuureducatief aanbod schooljaar 18/19

Veel popmuziek die volwassenen leuk vinden, is evengoed geschikt voor kinderen. In de juiste opzet en context is de muziek die regulier bij EKKO te zien en horen is, ook heel interessant en leuk voor kinderen.

EKKO presenteert cultuureducatief aanbod schooljaar 18/19

Het muziek-educatief aanbod van EKKO is onderscheidend door een brede opzet van de projecten. Zo zijn de concerten uniek en sterk interactief: de leerlingen gaan zelf aan de slag met de muziek. Ze leren niet alleen muziek te maken, maar maken ook kennis met alle facetten die bij een concert komen kijken. Zo verlaagt EKKO de drempel voor leerlingen om zich bezig te houden met en te interesseren voor muziek. Ook krijgen ze inzicht in hun eigen competenties en leren ze deze te ontwikkelen en in te zetten. EKKO wil leerlingen stimuleren om te durven en hun eigen grenzen op te zoeken.

Via Cultuur en School biedt EKKO voor 2018/2019 een drietal schoolconcerten aan:

Clean Pete – 11 oktober 2018, 13:00, locatie: EKKO 16 april 2019, 13:00, locatie: Hoge Woerd
De tweelingzussen Loes en Renee Wijnhoven spelen liedjes vol warmte, melancholie en melodie, met Nederlandse teksten die op een wonderlijke wijze speels én poëtisch zijn. Gevoelige onderwerpen, zoals verliefdheid of eenzaamheid, komen langs tijdens het concert en worden bespreekbaar gemaakt.
Geschikt voor groep: 4, 5, 6, 7, 8

Het concert van 16 april vindt plaats in Podium Hoge Woerd en is daardoor goed bereikbaar voor scholen uit Leidsche Rijn en omgeving.


Kypski – 7 februari 2019, 13:00, locatie: EKKO
Kypski neemt je tijdens dit interactieve concert mee in de wereld van elektronische muziek. Kypski maakt muziek met energieke beats, vrolijke tunes en snelle scratches, met invloeden uit hiphop, jazz en drum ‘n’ bass. Kypski laat zien dat ook elektronische muziek veel technische en muzikale vaardigheden vereist en laat de oneindige mogelijkheden van elektronische muziek horen en ervaren.
Geschikt voor groep: 6, 7, 8


Afterpartees – 23 mei 2019, 13:00, locatie: EKKO
Kom rock ‘n’ rollen met Afterpartees in EKKO! Deze vijf heren weten hun onstuimige energie om te zetten in catchy rock ’n roll. Verwacht opzwepende gitaarsolo’s, energieke drums en vrolijke basloopjes. Ook duiken we tijdens dit interactieve concert in de ontstaansgeschiedenis van punk en rock ‘n’ roll.
Geschikt voor groep: 6, 7, 8


Daarnaast heeft EKKO nog twee educatieprogramma’s op maat, ontwikkeld in samenwerking met de school zelf, muzikanten en professionals uit de muziekindustrie:

Zo doe je dat
Bij Zo doe je dat gaan leerlingen zelf aan de slag bij EKKO. Leerlingen organiseren zelf een show, van promotie tot optreden, van dans tot productie, verslag tot techniek, horeca tot PR. Ze krijgen eerst een aantal voorbereidende lessen en de laatste lesmiddag voeren ze de hele productie zelf uit in EKKO onder begeleiding van professionals en echte muzikanten.

Popmuziek is overal
Popmuziek Is overal is een lessenreeks voor in de klas, gegeven door een echte muzikant. Popmuziek is overal gaat over verschillende facetten van popmuziek: popgeschiedenis, een ontmoeting met een muzikant in klas en zelf muziek maken. De reeks wordt afgesloten met een concert in EKKO. 

Meer informatie: https://cultuurenschoolutrecht.nl/schooljaar/18-19/ 

ma 09 07 2018

EKKO Bemuurde Weerd WZ 3 3513 BH Utrecht
T: 030 231 7457 E: