Marketeer Lars Terhorst van EKKO naar Lava

Zo’n 7,5 jaar verzorgde Lars Terhorst (29) de marketing voor poppodium EKKO in Utrecht. Per oktober start hij als marketeer & strateeg bij creative agency Lava in Amsterdam.

Marketeer Lars Terhorst van EKKO naar Lava

In 2011 begon Lars als stagiair bij EKKO, om er daarna direct in dienst te treden.

Naast dat hij de marketingafdeling heeft geprofessionaliseerd, heeft Lars zich ingezet om EKKO als merk verder te ontwikkelen en de zichtbaarheid te vergroten. Middels de ontwikkeling van een nieuwe huisstijl, een sterke online strategie en het binnenhalen van diverse toonaangevende ontwerpers met wie opvallende campagnes tot stand zijn gekomen, heeft hij enorm bijgedragen aan een steeds sterkere profilering van EKKO.

Dat werd onlangs beloond met VNPF’s IJzeren Podium voor Beste Marketeer 2017: “Deze marketeer laat al jaren heel goed zien dat je ook je podiumorganisatie kan positioneren. Hij voert een creatief marketingbeleid, met vernieuwende campagnes, dat verder gaat dan alleen het promoten van artiesten. En dat in een stad waar de concurrentie moordend is. Daarnaast is hij altijd bereid om kennis te delen, een voortrekker van organisatie-overschrijdend overleg.”

Lars Terhorst: “Voor een podium mogen werken dat continu ontwikkelt, dat verveelt nooit. De club verlaten is geen gemakkelijke opgave; mijn twintiger-jaren heb ik grotendeels bij EKKO doorgebracht. Ik kreeg in die periode de kans en aandacht om te groeien, en zo bij te mogen dragen aan de groei van EKKO. Ik kreeg het vertrouwen om de marketing op te zetten zoals ik dat voor ogen had en ontdekte daardoor mijn interesse voor (merk-)strategie. Als marketeer & strateeg nu aan de slag te gaan bij Lava is de perfecte volgende stap.”

In oktober start Lars bij Lava. Het bureau houdt zich bezig met branding, spatial design en digital technology. Mede-eigenaar Frank Smolenaers: “De unieke manier waarop Lars EKKO afgelopen jaren gepositioneerd heeft met vernieuwende content is indrukwekkend. Wij zijn erg blij dat hij deze kennis en ervaring breed in gaat zetten voor onze klanten. Wij geloven dat Lars met zijn sterk strategisch talent, data gedreven benadering en ambitie om grenzen te verleggen, ons werk in branding en communicatie naar een nog hoger niveau tilt.”

De vacature voor nieuwe Lars is inmiddels gesloten. Meer informatie is te vinden op www.ekko.nl/lars.

vr 03 08 2018

EKKO Bemuurde Weerd WZ 3 3513 BH Utrecht
T: 030 231 7457 E: