INTERACTIEVE SCHOOLCONCERTEN (PO / VO)

→ Leerlingen zingen, leren en spelen mee met artiesten van eigen bodem, in de zaal van EKKO. Met ons speciaal ontwikkelde lesmateriaal leren ze in de voorbereiding over de context en geschiedenis van de genres.

  • 2022-04/schoolconcert-hiphop
  • 2022-04/schoolconcert-rock2
  • 2022-04/schoolconcert-rock

→ Bij interactieve schoolconcerten voor het voortgezet onderwijs stemmen we de artiest, datum en tijd af met de scholen die zich aanmelden. Deze zijn te boeken via Cultuur & School of via educatie@ekko.nl.

→ Voor het primair onderwijs bieden we schoolconcerten aan in de volgende genres:

Hiphop
Een Nederlandse hiphopartiest neemt de leerlingen mee in de wereld van hiphop. Waar rappen hiphopartiesten over? Hoe zit hiphopmuziek in elkaar? En hoe schrijf je een eigen raptekst? Ze komen het allemaal te weten tijdens dit interactieve concert én krijgen een voorproefje van hoe het is om naar een show in een poppodium te gaan.

Rock
Soms heel boos, soms juist heel vrolijk en best wel rebels: rockmuziek is al jarenlang een van de grootste muziekgenres. Een bekende Nederlandse rockband of -artiest komt optreden in EKKO, speciaal voor leerlingen. Ze leren hoe rockmuziek klinkt, hoe een rockliedje in elkaar zit en hoe artiesten hun emoties uiten in muziek. Wie weet dansen ze tijdens het concert zelfs voor het eerst mee in een moshpit!

Midden-Oosters
Het Midden-Oosten kent een heleboel bijzondere culturen met eigen gebruiken en muziekstijlen. Bij dit project komen leerlingen naar EKKO voor een optreden van een Midden-Oosterse artiest. Voor sommige kinderen is dit schoolconcert een eerste kennismaking met Midden-Oosterse cultuur, maar andere leerlingen kunnen zich er misschien juist in herkennen: met het speciale lespakket kunnen ze hierover in gesprek gaan.

Deze interactieve schoolconcerten zijn te boeken via Cultuur & School. Heb je vragen? Mail ze vooral naar educatie@ekko.nl.

EKKO Bemuurde Weerd WZ 3 3513 BH Utrecht
T: 030 231 7457 E: