Interactieve schoolconcerten (via Cultuur&School)

Tijdens de schoolconcerten van EKKO staan muziekbeleving en interactiviteit centraal. EKKO vraagt een artiest die affiniteit heeft met kinderen om op te treden. Dit is altijd een professionele, bekende artiest die ook bij de identiteit van EKKO past. Tijdens deze schoolconcerten speelt de artiest zijn of haar eigen nummers, die afgewisseld worden met ruimte voor vragen van de leerlingen, kleine opdrachten, het bespreken van thema’s in de muziek en uitleg van de artiest over het artiest-zijn. Zo brengt EKKO de leerling dichterbij de artiest en het creatieve proces. Bij alle schoolconcerten wordt voorbereidend lesmateriaal geleverd dat kan wordenbehandeld in de klas.

Interactieve schoolconcerten (via Cultuur&School)

EKKO biedt op dit moment de volgende schoolconcerten aan:

Schooljaar 2019/2020

Arp Frique & Family (17 december 2019)
Kom de kerstvakantie feestelijk inluiden bij Arp Frique! Arp Frique & Family is een band bestaande uit muzikanten afkomstig uit Nederland, Ghana, Suriname, Kaapverdië en Curaçao. Ze maken dansbare muziek met Caribische en soms ook Afrikaanse invloeden. Zonnige ritmes vol speelse melodieën, vleugen reggae en salsa, en een flinke dosis funk. Je waant je zo in Latijns-Amerika of op een tropisch eiland. Dit schoolconcert draait helemaal om een kennismaking met muziek uit Latijns-Amerika en het Caribische gebied, op een feestelijke manier. Welkom in de kleurrijke wereld van Arp Frique!

Figgie (13 februari 2020)
Figgie maakt aanstekelijke Nederlandstalige indiepop bedoeld voor iedereen. Jong of oud, jongen of meisje, en alles daartussen. Je zou zelfs kunnen zeggen dat deze vier jongens zelf nog wel een beetje kind zijn met hun gekeet, skateboards en tuinbroeken. Daardoor weten ze volwassen thema’s om te zetten in liedjes die heel toegankelijk zijn voor kinderen. Figgie speelt met taal, zingt over gevoelens, zwemmen en dinsdagen, durft te dromen over toverwerelden en stelt speelse vragen om haar publiek uit te dagen. Het zorgt ervoor dat je Figgies optredens en melodieën in ieder geval niet meer uit je hoofd krijgt.

ReaZun (5 maart 2020)
Hiphop is het populairste muziekgenre onder leerlingen op dit moment. Daarom komt ReaZun op 5 maart naar EKKO voor een schoolconcert. ReaZun, a.k.a. Ben Hartman is een Utrechtse rapper en maakt hiphopnummers in het Nederlands en in het Frans. Vooral bekend als het vocale wonder van het succesvolle The Kyteman Orchestra, maar in zijn solo-nummers duikt ReaZun dieper in zijn eigen leven en bespreekt hij zijn jeugd, vaderschap, onzekerheden en passies op een openhartige, maar stoere manier. Bij EKKO is hij kind aan huis op het gebied van educatie; hij heeft meerdere rapworkshops en schoolconcerten gegeven in EKKO voor primair en voortgezet onderwijs.

EKKO Bemuurde Weerd WZ 3 3513 BH Utrecht
T: 030 231 7457 E: