Nieuws

EKKO is in Utrecht hét vooruitstrevende podium voor zowel bands als elektronische muziek. Voor én met andersdenkende gelijkgestemden ontwikkelt EKKO een rusteloos vernieuwend, eindeloos divers en toegankelijk inspirerend muzikaal aanbod. De aankomende (inter)nationale top, het beste lokale en regionale talent en interessante danceconcepten krijgen bij EKKO de kans zich te ontwikkelen en door te groeien naar de grotere podia. Behalve in het authentieke pand aan de Bemuurde Weerd programmeert EKKO sinds een aantal jaren ook op verschillende andere locaties in de stad. Voor EKKO is deze stadsprogrammering ook een mogelijkheid om haar leeromgeving uit te breiden. EKKO heeft namelijk ruim 150 vrijwilligers en realiseert een groot deel van haar dansprogramma in samenwerking met jonge makers en organisatoren uit de stad. De ontwikkeling van deze talenten voor en achter de schermen is essentieel voor de fijnmazige muziekketen in Utrecht. Het ‘nadeel' van een leeromgeving is dat mensen ook achter de schermen ontdekt worden. Door collega’s uit de sector zoals andere podia, festivals of boekingskantoren. Uiteraard is dat ook de bedoeling, dus we feliciteren in dit geval De Melkweg met hun nieuwste aanwinst.

Komende week starten we met een nieuwe EKKO-campagne, ontworpen door niemand minder dan de moeder van onze huisontwerper Sacha van den Haak; Adrie. Aanleiding is de fascinatie van Sacha voor enerzijds de energie achter de passie van amateurs en anderzijds de diffuse grens tussen amateur ontwerpers en professionele ontwerpers. Wanneer is iets goed? In een kort interview met Sacha meer over de aanleiding voor deze campagne-insteek.

Een passende stage zoeken kan nog best lastig zijn. Waar let je op en wat kun je verwachten? De beste informatie krijg je natuurlijk van de stagiairs die jou zijn voorgegaan. Daarom lees je hier over de ervaring van de vier huidige stagiairs van EKKO.

Op 21 april aanstaande speelt gitaarvirtuoos William Tyler in Utrecht. Muziekjournalist Jasper Willems is groot fan van de Amerikaanse instrumentalist: "Zijn werk is daardoor een soort afspiegeling van hoe ik zelf in de wereld sta: overal en nergens, tussen twee werelden in, en altijd zoekende."

Zaterdag 13 april vindt één van onze favoriete dagen van het jaar weer plaats: Record Store Day. Niet alleen vieren we het bestaan van de onafhankelijke platenzaak, maar ook de authenticiteit ervan. Hoe iedere platenzaak anders is, hoe je op iedere stedentrip toch weer in een ander vinylarchief belandt en je wéér stress hebt omdat die platen nèt niet meer in je handbagage passen.

Gezocht: cultuuroptimisten in Utrecht! Op vrijdag 11 januari opent We Are Public de deuren van EKKO om de lancering van de campagne in Utrecht te vieren. We starten dan de zoektocht naar de eerste 1500 We Are Public-leden in Utrecht. YES! 

Kom en proost met ons mee! We maken er een mooi feestje van met muziek, drank en confetti. 

EKKO Bemuurde Weerd WZ 3 3513 BH Utrecht
T: 030 231 7457 E: