YALLAH! YALLAH! KIDS

Kinderen en statushouders ontmoeten elkaar bij ‘Yallah! Yallah! Kids’. Samen ontdekken zij Midden-Oosterse cultuur en instrumenten, en leren zij met een open blik naar elkaar te kijken.

In ‘Yallah Yallah kids’ maken leerlingen van een Utrechtse basisschool kennis met nieuwkomers en de Midden-Oosterse cultuur van de nieuwkomers. Met elkaar gaan ze aan de slag met verschillende aspecten van de Midden-Oosterse cultuur. Leerlingen krijgen workshops van statushouders die speciaal voor dit project zijn geselecteerd. Elk hebben zij hun eigen specialisatie waarover zij de leerlingen iets zullen leren. De verschillende disciplines zijn: muziek, koken, dans, taal en kalligrafie, gebruiken en linoleum. De leerlingen kunnen van te voren een discipline kiezen waar ze zich in willen verdiepen.

Eerst komen de statushouders in de klas vertellen over zichzelf, hun reis en hun culturele achtergrond. Vervolgens gaan de leerlingen en de nieuwkomers samen aan de slag met de gekozen discipline om hier ook een act of presentatie mee te maken voor de afsluitende middag. Op de presentatiemiddag komen alle disciplines samen en laten de leerlingen en statushouders aan hun familie, vrienden en klasgenoten zien waar ze aan hebben gewerkt. Iedereen is welkom! Zo wordt de presentatiemiddag een feestelijke middag vol met muziek, kunst, lekker eten en ontmoeting.

Er wordt samengewerkt met statushouders vanuit De Voorkamer in Utrecht, die hen voor dit project heeft opgeleid. We vinden het belangrijk om met statushouders te werken, aangezien zij ervaringsdeskundige zijn en het best en meest realistisch kunnen vertellen over hun verhaal en cultuur. Daarnaast worden ook de statushouders actief betrokken bij het ontwikkelen van de inhoud van de lessen en het geven van de lessen. Zo draait het project niet alleen om een ontmoeting van de basisschool leerlingen met een cultuur die ze niet kennen, maar creëren we ook een betekenisvolle ervaring voor de statushouders en geven we hen een manier om betrokken te zijn en zich te voelen bij de samenleving. 

Nu te boeken via Cultuur & School.

YALLAH! YALLAH! KIDS

EKKO Bemuurde Weerd WZ 3 3513 BH Utrecht
T: 030 231 7457 E: