Home

Fundraiser voor Libanon

+ w/ Nizar Rohana, Snakeskin

Concert
Datum
vr 1 nov
Open
19:30
Aanvang
20:00
Locatie

Een muzikale ervaring die moderne klassieke, elektronische en popmuziek combineert

Op 23 september escaleerde Israël zijn gewelddadige campagne in Libanon, wat resulteerde in de dood van 2.000 mensen en de ontheemding van 1,2 miljoen mensen. Lokale organisaties en gemeenschappen hebben alles opzijgezet om onderdak, voedsel en andere dringende behoeften van de ontheemden in Libanon te voorzien.

Om deze initiatieven te steunen, organiseert Synthese op 1 november een benefietconcert in Moira. De avond zal optredens bevatten van Nizar Rohana en Snakeskin. Alle opbrengsten van het evenement gaan naar Tunefork Studios en het Beirut Synthesizer Center om de ontheemden in Libanon te helpen.

Nizar Rohana
Nizar Rohana is een befaamde Palestijnse oud-speler, bekend om zijn virtuositeit in combinatie met frisse, eigentijdse composities, terwijl hij toch de idiomatische taal van de ‘oud’ behoudt. Geboren in 1975 in het dorp ‘Isifya op het Karmelgeberte, in de buur van Haifa, groeide Rohana op in een muzikale familie. Zijn vader speelde oud tijdens gemeenschapsvieringen, en zijn moeder begeleidde hem op percussie. Hij begon al vroeg met muziek en pakte op 12-jarige leeftijd de oud op. Rohana werd een prominente figuur in de Palestijnse muziekscene door zijn samenwerkingen, waaronder met percussionist Youssef Hbeisch en zangeres Sanaa Moussa, waarbij ze nieuwe interpretaties van Palestijnse folklore verkenden.

Snakeskin
Snakeskin is een duo uit Beiroet dat visionaire elektronische dreampop maakt, met invloeden van ambient en industriële stromingen. Hun muziek is stemmig, verontrustend en lichtgevend – het resultaat van een decennium van samenwerking en vriendschap tussen producer/muzikant Fadi Tabbal en singer-songwriter Julia Sabra van de indieband Postcards.
Op het tweede album van Snakeskin, “They Kept Our Photographs,” dat op 10 oktober 2024 uitkomt via het Londense Mais Um Records, bouwt het duo voort op hun veelgeprezen debuut uit 2022. Ze voeren het geluidsvolume op terwijl de hemelse kwaliteit van hun klanklandschappen behouden blijft. Lyrisch graaft Sabra dieper om haar meest levendige werk tot nu toe te leveren. Ze zet het geweld in hun regio om in tastbare poëzie, waarbij ze steeds donkerdere en diepere stromingen verkent. Muzikaal breidt Snakeskin zich uit naar nieuwe richtingen – met uitstapjes naar hyperpop en electro binnen het industriële-drone-ambient palet van het duo.

Dit vind je vast ook leuk