Home

Over EKKO

EKKO is een intiem podium waar je thuiskomt en verrast wordt. Op het gebied van liveshows en clubnachten presenteren we een relevant programma dat de ontwikkelingen van het moment laat zien én probeert te versnellen. In onze zaal passeert dan ook een grote diversiteit aan liveacts en dj’s de revue, van indiefolk tot hiphop en van elektronica tot black metal.

 

Foto door Noah Schielen

Ons programma

In ons programma zoeken we voortdurend de balans tussen toegankelijkheid en experiment: we zijn er voor gevestigde artiesten die zichzelf binnen bepaalde niches blijven vernieuwen, maar we zijn ook een doorgroeipodium dat voor en achter de schermen veel ruimte biedt aan nieuw talent. Dit gebeurt zowel op EKKO’s hoofdlocatie aan de Bemuurde Weerd als op de andere locaties in de stad waar EKKO programmeert. Zo vormt EKKO een springplank voor liveacts, dj’s en organisatoren die je later terug ziet bij grote podia, clubs en festivals in Utrecht en de rest van Nederland.

Eerder in EKKO

Een aantal voorbeelden van internationale artiesten die hun eerste shows in Nederland speelden bij EKKO en inmiddels de grotere zalen kunnen uitverkopen: Four Tet, Beach House, Mount Kimbie, The Rapture, Fuck Buttons, Nils Frahm, Floating Points, Franz Ferdinand, Damien Jurado, Okkervil River, Nick Waterhouse, IDLES, Savages, Motorpsycho, Jeff Mills, I Am Kloot, The Pains Of Being Pure At Heart, Alvvays, Triggerfinger, Oscar and The Wolf,, Blood Red Shoes, Midlake, Motor City Drum Ensemble, Mitski, The Veils, Temples, Grizzly Bear, The Decemberists, Tiga, Richie Hawtin, Nathan Fake, Ojos de Brujo, The Wombats, Amber Arcades, Wire, Ed Harcourt, Typhoon, Fink, Speedy J, The Tallest Man On Earth, Eefje de Visser, Joan As Policewoman, Future Islands, Kensington en Death Cab For Cutie. En de lijst wordt continu aangevuld, vanuit onze zaal aan de Bemuurde Weerd in het centrum van Utrecht.

Vormgeving en website

In het najaar van 2022 presenteerden wij onze nieuwe huisstijl, in samenwerking met strategisch ontwerpbureau Lava.

Sinds het ontstaan van EKKO in 1986 staan we voor anders denken en meedenken, ontdekken op muzikaal gebied alsook daarbuiten, ontwikkeling van talent voor en achter de schermen en ruimte bieden aan de verschillende kleine gemeenschappen die Utrecht rijk is. We zijn een plek waar bezoekers kunnen thuiskomen en verrast kunnen worden. Met onze nieuwe huisstijl willen we dit uitstralen.

Toegankelijkheid

EKKO streeft ernaar een plek voor iedereen te zijn. Doordat we gevestigd zijn in een smal grachtenpand met een rijke historie, zijn er helaas een aantal lastig te vermijden beperkingen. Dit maakt EKKO niet voor iedereen even toegankelijk. Mocht je vragen hebben over toegankelijkheid of specifieke vragen, verzoeken en tips aan ons willen doorgeven: stuur een mail naar Bouke Bloemen via bouke@ekko.nl. Met een speciaal verzoek is het belangrijk en gewenst dat dit uiterlijk 3 dagen voor je eventuele concertbezoek aan EKKO gebeurt, zodat we je goed kunnen helpen en jij zeker bent van een antwoord.

Klik hier voor meer informatie over de toegankelijkheid van EKKO.

Locaties

EKKO programmeert op meerdere locaties in Utrecht:

 • EKKO

  <---->

  Het grootste deel van onze concerten en dansnachten vindt plaats op onze eigen locatie aan de Bemuurde Weerd, in het centrum van Utrecht. Trouwe hond, onze huiskamer, elk weekend open. Staat paraat voor alle genres, zowel ‘s avond als ‘s nachts.

  Adres
  Bemuurde Weerd Westzijde 3,
  3513 BH Utrecht

 • De Nijverheid

  <---->

  De Nijverheid is een culturele vrijhaven in het Werkspoorkwartier in Utrecht met ateliers en creatieve werkplekken voor kunstenaars, ontwerpers en creatieve makers. Een rauwe plek waar kunstenaars kunnen maken, experimenteren en exposeren. Leent zich doorgaans goed voor anything punk-y en ander rauw concert-materiaal. We vierden er ook al eens het beruchte ‘Anti Climax’ oud en nieuw-feest.

  Adres
  Nijverheidskade 15
  3534AZ Utrecht

  location Route

 • ACU

  <---->

  ACU is een politiek cultureel centrum in de binnenstad van Utrecht. Heeft een rijke culturele en politieke geschiedenis met krakers-achtergrond en wordt volledig gerund door vrijwilligers. Het pand was ooit een autogarage, nu is het een café, veganistische restaurant én concertzaal. Tegenwoordig volledig autovrij, met af en toe een EKKO-programma.

  Adres
  Voorstraat 71
  3512 AK Utrecht

  location Route

 • De Kromme Haring

  <---->

  De Kromme Haring is een intieme brouwerij, proeflokaal en concertzaal in één. Ze experimenteren er met ambachtelijk bier, wij experimenteren er graag met ambachtelijke muziek. Gevestigd aan Vechtclub XL in Kanaleneiland – je moet er een stukje voor fietsen, maar daar krijg je een bijzondere locatie voor terug: artiesten treden er op tussen de biergistingstanks.

  Adres
  Europalaan 2c
  3526 KS Utrecht

  location Route

 • Het Stadsklooster

  <---->

  Het Stadsklooster is ontstaan uit een buurtinitiatief in de Utrechtse wijk Lombok. De organisatie huist in de voormalige Antoniuskerk, die in 1902-1903 gebouwd werd. Toen de kerk enkele jaren geleden verkocht dreigde te worden, sloeg een groep mensen uit de buurt de handen ineen om de plek te behouden. Inmiddels organiseert het Stadsklooster inspirerende evenementen op het snijvlak van cultuur, creativiteit en zingeving.

  Adres

  Kanaalstraat 198
  3531 CP Utrecht

  location Route

Contact

Bemuurde Weerd WZ3
3513 BH Utrecht

Tel.: 030 231 7457
E-mail: info@ekko.nl

BTW.nr.: NL006420254B01
KVK.nr.: 40476177

Bestuur

Lees hier meer over het bestuursmodel van EKKO.