Home

Toegankelijkheid

EKKO streeft ernaar een plek voor iedereen te zijn. Doordat we gevestigd zijn in een smal grachtenpand met een rijke historie, zijn er helaas een aantal lastig te vermijden beperkingen. Dit maakt EKKO niet voor iedereen even toegankelijk. Mocht je vragen hebben over toegankelijkheid of specifieke vragen, verzoeken en tips aan ons willen doorgeven: stuur een mail naar Rik de Graaf via rik@ekko.nl. Met een speciaal verzoek is het belangrijk en gewenst dat dit uiterlijk 3 dagen voor je eventuele concertbezoek aan EKKO gebeurt, zodat we je goed kunnen helpen en jij zeker bent van een antwoord.

Vragen over een concert op locatie? Mail dan ook naar bovenstaand adres om de mogelijkheden met betrekking tot toegankelijkheid te bespreken.

Info over het pand met betrekking tot toegankelijkheid

EKKO is helaas niet ingericht op (elektrische) rolstoelen, maar we doen ons uiterste best om je te helpen en om aan aangepaste verzoeken te voldoen. Belangrijk om allereerst te vermelden is dat er geen rolstoeltoegankelijk toilet is in EKKO. Daarnaast tref je zowel voor als na binnenkomst een drempel aan. In het café zijn verhogingen geplaatst, waardoor de barren niet zonder assistentie toegankelijk zijn voor mensen met een lichamelijke beperking. Wel zijn er rijplaten beschikbaar in het pand, die onze medewerkers graag voor je klaarzetten. Het (zelf) opbergen van jassen en tassen dient te gebeuren in onze lockerruimte op de eerste verdieping, die enkel per trap bereikbaar is. Hier helpen onze medewerkers je ook graag bij.

Eenmaal binnen, is onze concert- en clubzaal goed bereikbaar vanwege de gelijkvloerse ligging en de harde ondergrond. De smalste doorgang richting de zaal betreft 0,7 meter, of voor rolstoelen met een kleine draaicirkel (de meeste duw- en handbewogen rolstoelen) 0,85 meter.

Kan je niet het hele concert staan of wil je een getrainde hulphond meenemen? Mail dan ook naar rik@ekko.nl

Bereikbaarheid

EKKO is gevestigd in het centrum van Utrecht, in de wijk Pijlsweerd. Zowel met het OV als met eigen vervoer kun je EKKO goed bereiken.

Parkeren
EKKO bevindt zich in parkeerzone A2. Dat betekent dat er in het gebied rondom EKKO betaald parkeren geldt. Ook vind je parkeergarage Paardenveld in de buurt (850m afstand). Kijk voor meer informatie over parkeren op https://www.utrecht.nl/wonen-en-leven/parkeren/ of voor parkeertarieven en openingstijden van de garage op http://paardenveld.nl/.

Openbaar vervoer
EKKO is goed bereikbaar met de bus. De bushaltes Oudenoord (Bussen 3, 6 en 7) en Adelaarstraat (Bus 1) zijn het dichtst bij EKKO in de buurt (max. 3-5 minuten lopen). Voor de meest actuele informatie en reisplanning per bus, kijk op www.9292ov.nl.

Taxi
Taxi’s en Ubers kunnen bij EKKO recht voor de voordeur stoppen. Geef als bestemming ons vaste adres door: Bemuurde Weerd Westzijde 3 in Utrecht.

Toegankelijkheid website

Voor mensen die onze website graag in een rustigere weergave willen zien, is dit makkelijk in te stellen op je smartphone, desktop of laptop. Dit gaat als volgt:

Android
1. Instellingen
2. Algemeen
3. Toegankelijkheid
4. Verminder beweging

iPhone
1. Instellingen
2. Toegankelijkheid
3. Beweging
4. Verminder beweging

Mac:
1. Ga naar instellingen
2. Ga naar toegankelijkheid
3. Selecteer display
4. Vul het hokje ‘reduce motion’ in

Windows:
1. Ga naar instellingen
2. Ga naar toegankelijkheid
3. Klik op beeldscerm
4. Scroll naar beneden en zet ‘Animaties in Windows weergeven’ uit