Home

Toegankelijkheid

EKKO streeft ernaar een plek voor iedereen te zijn. Doordat we gevestigd zijn in een smal grachtenpand met een rijke historie, zijn er helaas een aantal lastig te vermijden beperkingen. Dit maakt EKKO niet voor iedereen even toegankelijk. Mocht je vragen hebben over toegankelijkheid of specifieke vragen, verzoeken en tips aan ons willen doorgeven: stuur een mail naar Bouke Bloemen via bouke@ekko.nl. Met een speciaal verzoek is het belangrijk en gewenst dat dit uiterlijk 3 dagen voor je eventuele concertbezoek aan EKKO gebeurt, zodat we je goed kunnen helpen en jij zeker bent van een antwoord.

Vragen over een concert op locatie? Mail dan ook naar bovenstaand adres om de mogelijkheden met betrekking tot toegankelijkheid te bespreken.

Info over het pand met betrekking tot toegankelijkheid

EKKO is gehuisvest in een rijksmonument aan de monumentale Weerdsluis in het centrum van Utrecht. Dit brengt een aantal uitdagingen met zich mee op het gebied van de bereikbaarheid en fysieke toegankelijkheid van EKKO. De Bemuurde Weerd Westzijde heeft geen stoep en de straat loopt af richting het water waardoor een rolstoelvriendelijke opgang naar de hooggelegen drempel van het pand niet mogelijk is. Dit lossen we graag voor je op met modulaire oprijplaat die we voor je klaarleggen. Ook is de monumentale gang te smal voor de modernere elektrische rolstoelen, EKKO onderzoekt of dit komend jaar aan te passen is. We ondersteunen bezoekers met een rolstoel graag waar mogelijk, bijvoorbeeld bij het opbergen van je jas of tas of bij het voorzien van een drankje, om ook bezoekers met een fysieke beperking een fijn bezoek te kunnen bieden.

Eenmaal binnen, is onze concert- en clubzaal goed bereikbaar vanwege de gelijkvloerse ligging en de harde ondergrond. De smalste doorgang richting de zaal betreft 0,7 meter, of voor rolstoelen met een kleine draaicirkel (de meeste duw- en handbewogen rolstoelen) 0,85 meter.

Kan je niet het hele concert staan of wil je een getrainde hulphond meenemen? Mail dan ook naar bouke@ekko.nl

Bereikbaarheid

EKKO is gevestigd in het centrum van Utrecht, in de wijk Pijlsweerd. Zowel met het OV als met eigen vervoer kun je EKKO goed bereiken.

Parkeren
EKKO bevindt zich in parkeerzone A2. Dat betekent dat er in het gebied rondom EKKO betaald parkeren geldt. Ook vind je parkeergarage Paardenveld in de buurt (850m afstand). Kijk voor meer informatie over parkeren op https://www.utrecht.nl/wonen-en-leven/parkeren/ of voor parkeertarieven en openingstijden van de garage op http://paardenveld.nl/.

Openbaar vervoer
EKKO is goed bereikbaar met de bus. De bushaltes Oudenoord (Bussen 3, 6 en 7) en Adelaarstraat (Bus 1) zijn het dichtst bij EKKO in de buurt (max. 3-5 minuten lopen). Voor de meest actuele informatie en reisplanning per bus, kijk op www.9292ov.nl.

Taxi
Taxi’s en Ubers kunnen bij EKKO recht voor de voordeur stoppen. Geef als bestemming ons vaste adres door: Bemuurde Weerd Westzijde 3 in Utrecht.

Toegankelijkheid website

Voor mensen die onze website graag in een rustigere weergave willen zien, is dit makkelijk in te stellen op je smartphone, desktop of laptop. Dit gaat als volgt:

Android
1. Instellingen
2. Algemeen
3. Toegankelijkheid
4. Verminder beweging

iPhone
1. Instellingen
2. Toegankelijkheid
3. Beweging
4. Verminder beweging

Mac:
1. Ga naar instellingen
2. Ga naar toegankelijkheid
3. Selecteer display
4. Vul het hokje ‘reduce motion’ in

Windows:
1. Ga naar instellingen
2. Ga naar toegankelijkheid
3. Klik op beeldscerm
4. Scroll naar beneden en zet ‘Animaties in Windows weergeven’ uit