Tickets
Voor tickets klik hier
————-
Zondag 14 oktober vindt in Poppodium EKKO het benefietfestival ‘RockALS.nu’ plaats. Dit muziekevenement waar verschillende rockbands uit de regio zullen optreden wordt georganiseerd om geld op te halen voor onderzoek naar de dodelijke zenuwziekte A.LS..
A.L.S.?
Amyotrofische Laterale Sclerose (A.L.S.) is een zenuwziekte waarbij alle spieren stap voor stap uitvallen en patiënten opgesloten raken in hun eigen lichaam en uiteindelijk 3 tot 5 jaar na diagnose overlijden omdat de ademhalingsspieren onvoldoende functioneren door zwakte.
Benefietfestival ‘RockALS .nu’
Gitarist Philippe de Lange (36) werd begin 2010 geconfronteerd met de keiharde diagnose A.L.S. en raakte hiermee snel zijn grote passie gitaarspelen kwijt.
In plaats van bij de pakken neer te gaan zitten, richtte hij zijn stichting ‘StopALS.nu’ op.
Muzikanten waar Philippe in het verleden mee heeft samengewerkt sloegen de handen ineen en met de volledige ondersteuning van poppodium EKKO zullen alle bands op dit benefiet rock festival belangeloos optreden om op deze manier geld bijeen te spelen dat naar wetenschappelijk onderzoek naar A.L.S. zal gaan.
Ook gaat de volledige opbrengst van de toegangskaarten naar stichting StopALS.nu, en zal er door middel van lokale sponsorinitiatieven mogelijk een extra ondersteuning voor het A.L.S. onderzoek worden gedaan.
Namen van de bands:
‘DipSwitch’ – Utrecht e.o. (www.dipswitchrock.nl)
‘Mattock’ – Amersfoort e.o. (www.mattock.nl)
‘General Lee’ – Woerden e.o.
‘Foolhouse’– Zevenhuizen e.o. (myspace.com/foolhouserock)
‘Milkbar’–Amsterdam e.o. (www.milkbarmusic.com)
Stichting StopALS.nu
Gitarist Philippe de Lange (36) werd begin 2010 geconfronteerd met de keiharde diagnose A.L.S. en raakte hiermee snel zijn grote passie gitaarspelen kwijt.
In plaats van bij de pakken neer te gaan zitten, richtte hij zijn stichting ‘StopALS.nu’ op.In samenwerking met mensen die bekend zijn met A.L.S., heeft deze stichting zich ten doel gesteld meer bekendheid te geven aan deze dodelijke zenuwziekte, informatie te verstrekken over actuele ontwikkelingen met betrekking tot behandeling van de ziekte en zo veel mogelijk geld in te zamelen voor onderzoek naar A.L.S.
Philippe zoekt zoveel mogelijk aandacht in de media (o.a. De wereld draait door) met zijn verhaal en voor zijn stichting. Hij probeert hiermee mensen te overtuigen een bijdrage te leveren aan zijn stichting voor onderzoek naar behandeling en hopelijk uiteindelijk genezing van A.L.S.
‘Het oprichten van deze stichting was hard nodig want in Nederland overlijden per jaar ongeveer 500 mensen aan de ziekte A.L.S, maar omdat de groep patiënten relatief klein is (1500) heeft het niet de hoogste prioriteit van de farmaceutische industrie. Aangezien de oorzaak van A.L.S nog steeds niet bekend is en er geen mogelijkheden voor behandelingen zijn, staan patiënten hierdoor in de kou’, aldus Philippe.