ZO DOE JE DAT

Groep 6, 7, 8 / VMBO / HAVO / VWO / MBO

ZO DOE JE DAT

‘Zo doe je dat’ is een project waarbij EKKO wordt overgenomen door de leerlingen. Ze gaan zelf een show organiseren, van promotie tot optreden, van dans tot productie, verslaglegging tot techniek, horeca tot PR. De leerlingen kiezen zelf een specialisatie en werken zo naar de afsluitende show toe, waarin zij zelf de productie draaien en zullen optreden. Allemaal in EKKO, onder begeleiding van professionals en echte muzikanten.

Met ‘Zo doe je dat’ biedt EKKO leerlingen van Utrechtse scholen een kijkje voor en achter de schermen bij het poppodium. In een lesdag of meerdere lesdagen leren de leerlingen alle ins en outs over het poppodium en organiseren ze zelf een show. EKKO heeft lessen voor de volgende 13 functies ontwikkeld:

- Band en bandcoaching
- Singer-songwriter
- DJ
- VJ
- Productie
- Lichttechniek
- Geluidstechniek
- Dans
- Decor bouwen
- PR
- Aftermovie
- Produceren
- Rap/hiphop

De lessen worden gegeven door beroepsmuzikanten en professionals uit de muziekindustrie. Op de presentatiemiddag zijn zij de baas over EKKO. De leerlingen verzorgen de licht en geluidshow, regelen de productie en artist handling, doen interviews en filmverslag, decoreren het podium, en verzorgen zelf de acts, als band, singer-songwriters, producer, rapper, DJ’s, VJ’s en danser.

In ‘Zo doe je dat’ staat het zelf doen centraal. De leerlingen worden uitgedaagd om zelf aan de slag te gaan met muziek, organisatie, techniek en communicatie. Ze worden aangemoedigd om te durven, te experimenteren, te proberen, creatief te zijn en zichzelf te laten zien.  Bij ‘Zo doe je dat’ kan elke leerling een betekenisvolle ervaring met muziek of cultuur hebben, ook leerlingen die niet van optreden houden of minder muzikaal zijn of muzikale kennis hebben. Het zelf doen in het poppodium voegt een extra belevingsdimensie toe aan hun ervaring van muziek en concerten en maakt hen bewust van de achterliggende processen van een concert en wat er achter de schermen gebeurt bij een poppodium.

Nu te boeken via cultuur & school.

EKKO Bemuurde Weerd WZ 3 3513 BH Utrecht
T: 030 231 7457 E: