Close article

Annelotte de Graaf (Amber Arcades) – Muzikant en zangeres

EKKO is bij uitstek de plek waar je terecht kan voor optredens van artiesten die op een hoog niveau maar net buiten de “eenheidsworst”-mainstream opereren, wat vaak in mijn beleving juist de meest inspirerende en toonaangevende optredens zijn.

Als jonge student leerde ik EKKO kennen. Nog voor ik zelf met het maken van muziek bezig was, kwam ik hier voor leuke dansavonden als Diep in de Groef en Cyberia. Een paar jaar later bezocht ik mijn eerste concerten bij EKKO, en sinds ik zelf muziek maak mag ik hier zelf ook op het podium staan af en toe!

EKKO gaf me de kans om mijn eerste serieuze ervaringen op het podium op te kunnen doen. Als support voor andere bands, maar ik mocht ook mijn allereerste EPtje in EKKO presenteren in 2013, toen ik eigenlijk nog helemaal aan het begin van mijn carrière stond. Het voelt nog steeds heel bijzonder dat EKKO toen het vertrouwen in mij had en in mij als artiest wilde investeren. EKKO is echt een plek die vervolgens ook met je mee kan groeien als artiest en waar je dan ook graag terugkomt door de jaren. Zo heb ik al mijn albums sindsdien ook in de EKKO gepresenteerd!

EKKO is een plek die zowel een warm bad is als een prikkelende locatie waar je steeds weer nieuwe inspiratie kan opdoen. Er heerst een sterk gemeenschapsgevoel en de programmering is altijd scherp en avontuurlijk. Ik denk dat EKKO echt een unieke plek inneemt in het Utrechtse culturele landschap. EKKO is bij uitstek de plek waar je terecht kan voor optredens van artiesten die op een hoog niveau maar net buiten de “eenheidsworst”-mainstream opereren, wat vaak in mijn beleving juist de meest inspirerende en toonaangevende optredens zijn. Zowel voor de artiesten als de bezoekers dus een broodnodige plek.