Close article

Cees Martens – Programmeur Freaky Dancing en coördinator U? (Le Guess Who?)

In welke hoedanigheid je ook betrokken bent bij EKKO, als eenmalige bezoeker, medewerker of die-hard vrijwilliger, je kunt er altijd even de dag naast je neerleggen en met gelijkgestemden een mooie avond beleven.

Iets meer dan 10 jaar geleden ging ik studeren in Utrecht. In mijn eerste jaar hoorde ik vrij snel van EKKO en ging er vooral veel uit met studievrienden. Al snel merkte ik dat ik me er heel erg thuis voelde en wilde ik er vaker heen. Het kwam steeds vaker voor dat ik bij uitgaan iedereen richting de Bemuurde Weerd wilde slepen, maar de rest andere ideeën had, haha. Toen wist ik overigens nog niet dat je kon vrijwilligen bij EKKO. Toen ik dat eenmaal doorhad, begon het te kriebelen en heb ik me opgegeven als barmedewerker.

Een van de leukste dingen aan EKKO was voor mij de combinatie van het leren kennen van leuke mensen en de gave concerten die ik meemaakte, dan wel achter de bar of als bezoeker. Voor mij was het heel bevrijdend om in mijn eentje naar concerten te gaan, of een keer uit, met het idee dat ik daar sowieso bekenden tegen zou komen. De sfeer was altijd goed en ik realiseerde me ook dat ik meer wilde doen met dit soort plekken en mensen.

De laatste jaren heb ik veel bij festivals gewerkt als programmeur en producent. Bij iedere nieuwe klus kwam ik wel weer een bekende tegen uit mijn EKKO-tijd. Zowel oud-collega’s als andere vrienden die ik daar maakte. In welke hoedanigheid je ook betrokken bent bij EKKO, als eenmalige bezoeker, medewerker of die-hard vrijwilliger, je kunt er altijd even de dag naast je neerleggen en met gelijkgestemden een mooie avond beleven. Altijd als ik naar een concert of clubnacht ga, is een van mijn eerste vragen wie zou ik tegenkomen. Dat gevoel gun ik iedereen.