Home

DJ Course 2

Wat leuk dat je geïnteresseerd bent in onze DJ Course 2! Hieronder vind je wat meer informatie.

Wat?

De EKKO DJ Course 2 is een cursus voor gevorderden DJ’s, voornamelijk uit de regio Utrecht. Als je deel wil nemen, ben je minimaal 18 jaar op het moment dat de cursus begint en heb je aantoonbare ervaring met het draaien op professionele dj-apparatuur zoals CDJs, DJMs en/of Technics. Daarnaast wil je graag verder groeien als artiest door middel van het verbeteren van je technische skills, doorontwikkelen van je stijl en het vergroten van je netwerk en zakelijke vaardigheden. Je bent bereid om samen te werken met andere deelnemers. Het maakt niet uit welke muziek je graag draait, alle stijlen zijn welkom. We zijn vooral benieuwd waaróm je graag de volgende stap als artiest wilt nemen.

De DJ Course 2 bevat 10 lessen van ongeveer 2 uur en tussendoor is er de mogelijkheid om zelfstandig in EKKO te oefenen. Daarnaast verwachten we dat je deelneemt aan de verdiepende masterclasses (max. 2 uur per week) en contextprogramma, in EKKO en daarbuiten. We verwachten dat je alle lessen bij kunt wonen.

Tijdens deze cursus maak je samen met jouw mentor een persoonlijk ontwikkelingsplan, gebaseerd op jouw ambities en al aanwezige vaardigheden. Daarnaast zul je meelopen tijdens verschillende dansnachten in zowel EKKO als andere Utrechtse clubs. Hier leer je meer over het ontleden van de dansvloer, wat mensen beweegt tijdens een nacht en hoe je een set balanceert op onder andere het gebied van relevantie, zaalcapaciteit en tijdslot.

Aan het einde van het traject ben je klaar voor de volgende stap in je carrière. Zo kun je bijvoorbeeld doorgroeien naar verschillende clubnachten, zowel binnen als buiten EKKO.

Wie?

In totaal 6 deelnemers, die samen in een groepje begeleid worden door een mentor. De lessen worden gegeven door Pieter Jansen, DJ en programmeur met diepe wortels in de Nederlandse muziekscene.

Pieter Jansen

Pieter Jansen, zowel geboortenaam als artiestennaam, is als DJ, labelbaas en als resident & programmeur bij het gerenommeerde Breakfast Club en Drift een welbekend gezicht in de elektronische muziekscene. Voordat hij meer tijd ging besteden aan DJ’en, begon hij zijn carrière o.a. bij EKKO, met het promoten en programmeren van clubnachten en festivals. Pieters stijl wordt gekenmerkt door zijn vermogen om te bewegen door veel genres, met regelmatige uitstapjes naar electro, IDM, house en minimalistische grooves. Door zijn brede kennis en ervaring zowel vóór als achter de schermen is hij als geen ander in staat om talenten te helpen ontwikkelen.

Waarom?

EKKO constateert dat er te weinig diverse aanwas is van dj-talent, er te beperkte doorgroei- en netwerkmogelijkheden zijn en dat het lastig is om je als dj duurzaam te kunnen ontwikkelen. Het traject fungeert als een springplank in het nemen van de volgende stappen binnen jouw makerschap, de scene en (de context van) de keten, waarbij je in zeer korte tijd je technische skills verder ontwikkelt, je netwerk uitbouwt, meer inzicht krijgt in de structuren van de industrie en daardoor instroom- en doorgroeimogelijkheden leert herkennen.

Je leert niet alleen wat het betekent om op een duurzame manier te investeren in jouw netwerk, carrière en kennis, maar ook welke vragen je jezelf moet blijven stellen om bij jezelf te blijven als je carrière ineens een vlucht neemt. EKKO biedt concrete handvatten om jouw netwerk, ambitie en ontwikkelmogelijkheden te verkennen.

Wanneer?

De DJ Course 2 duurt van eind april 2024 tot half juli 2024 en vindt plaats in EKKO, op donderdag tussen 18:00 en 20:00. Daarnaast verwachten we dat je deelneemt aan de verdiepende masterclasses (max. 2 uur per week) en contextprogramma, in EKKO en daarbuiten. We verwachten dat je alle lessen bij kunt wonen.

Wat kost dat?

De cursus wordt grotendeels gefinancierd door het Fonds Podiumkunsten. Als je bent geselecteerd voor het dj-traject, vragen we een eenmalige bijdrage van €50,-. Is dit bedrag een drempel voor je? Laat het ons weten, dan kijken we samen naar de mogelijkheden.

Wil je deelnemen? Aanmelden kan hier

De DJ Course 2 wordt mede mogelijk gemaakt door:
Fonds Podiumkunsten
Prins Bernhard Fonds
K.F. Hein Fonds