Aanbod Schooljaar 2020 - 2021

Sinds 2016 is EKKO bezig met vernieuwende muziekeducatie-programma’s voor basisscholen, middelbaar onderwijs en MBO.

EKKO is een toonaangevend en vernieuwend poppodium in het hartje van Utrecht, dat podium biedt aan verschillende vormen en genres van popmuziek en -cultuur. EKKO is dé muziekinstelling die gespecialiseerd is in popmuziekeducatie. Muziekeducatie bij EKKO is de ideale eerste kennismaking voor leerlingen met een poppodium en popconcerten. Bekijk hier onze digitale brochure.

Interactieve schoolconcerten

Via Cultuur & School biedt EKKO schoolconcerten aan. Dit zijn concerten in EKKO waarbij niet alleen geluisterd wordt naar de muziek, maar de leerlingen ook uitgedaagd worden in contact te komen met de muzikant. De nummers van de artiest worden afgewisseld met ruimte voor verhalen van de artiest, het bespreken van thema’s in de liedjes, kritische vragen van de leerlingen en kleine participatie-opdrachten. Voorafgaand aan het schoolconcert krijgt uw school lesmateriaal toegestuurd waarmee u het concert kan voorbereiden of nabespreken.

Via Cultuur en School biedt EKKO voor 2020 - 2021 een drietal schoolconcerten aan. 

Protesteren en punk met The Jerry Hormone Ego Trip!
11 maart 2021 - 13:00 - 13:45 - Groep 6, 7, 8
Meer informatie over dit schoolconcert

DYAR, een mooie kennismaking met niet-westerse muziek en onbekende instrumenten. 
15 april 2021 - 13:00 - 13:45 - Groep 5, 6, 7, 8
Meer informatie over dit schoolconcert

ZO DOE JE DAT - Bezoek op maat

Groep 5, 6, 7, 8 - data, tijden en prijs in overleg

Zo doe je dat is een educatieproject waarbij EKKO wordt overgenomen door leerlingen en ze zelf een show gaan organiseren. Van de promotie en decor tot DJ’en, VJ’en en dansen, van licht- en geluidstechniek tot stagemanagement en bandjes en rap. Ze krij- gen verschillende lessen van professionals over alle aspecten van het werken bij een poppodium en specialiseren zich in een functie. De leerlingen bereiden het evenement voor. Samen met de professionals bereiden de leerlingen het evenement voor. De laatste middag komt alles bij elkaar en heeft iedereen een belangrijke rol op de spetterende presentatiemiddag. Meer informatie over Zo Doe Je Dat.

POPMUZIEK IS OVERAL

Groep 5, 6, 7, 8 - data, tijden en prijs in overleg

Popmuziek is overal is een modulair educatie programma waarin popmuziek centraal staat. Het programma bestaat uit diverse lessen voor in de klas, gegeven door een echte artiest over verschillende facetten van popmuziek, bijvoorbeeld popgeschiedenis en zelf popmuziek. Op het einde komt er nog een muzikant in de klas die zal vertellen over het artiest zijn en een afsluitend concert geeft in EKKO. Artiesten die hebben meegewerkt aan Popmuziek is overal zijn o.a. Figgie, ReaZun, Stippenlift, Danny van Tiggele van Mister & Mississippi, Anne Soldaat, ReaZun, Maurits Westerik van Bewilder en Loes van Wijnhoven van Clean Pete. Meer informatie over Popmuziek is overal.

Yallah! Yallah! kids - Bezoek op Maat

In Yallah! Yallah! kids maken leerlingen van een Utrechtse basisschool kennis statushouders en hun cultuur. Samen met de statushouder gaan de leerlingen aan de slag met verschillende aspecten van die cultuur. Leerlingen leren over de muziek, het eten, de gebruiken, de dans, de taal, de kleding, de beeldcultuur en over het verhaal van de statushouders. Ze gaan werken met de verschillende disciplines en zullen wat ze hebben geleerd presenteren op een feestelijke, presentatiemiddag in EKKO. De statushouders worden door De Voorkamer getraind om workshops te geven en les te geven aan kinderen, waardoor zij uitermate geschikt zijn voor het geven van deze workshops én werken aan hun persoonlijke ontwikkeling en integratie. De Voorkamer is een ontmoetingsruimte van en voor nieuwkomers en buurtbewoners in Utrecht. Statushouders kunnen bij De Voorkamer hun vaardigheden en talenten laten zien en samenwerken met lokale professionals. Meer informatie over Yallah! Yallah! kids.

EKKO Bemuurde Weerd WZ 3 3513 BH Utrecht
T: 030 231 7457 E: