Educatie bij EKKO

EKKO wil met haar educatieprogramma de belevingswereld van leerlingen van primair en voortgezet onderwijs op het gebied van muziek verbreden en verdiepen. Muziekeducatie draait bij EKKO niet alleen om de muziek en de achterliggende boodschappen, maar ook om de wereld en het werk rondom muziek. EKKO daagt leerlingen uit in deze wereld te duiken en zelf aan de slag te gaan. 

Daarbij wordt er niet alleen stilgezeten en geluisterd, maar ook (inter)actief meegedaan. In ons educatieprogramma kunnen leerlingen hun creativiteit de vrije loop laten, krijgen zij een uniek kijkje achter de schermen en komen ze in contact met muzikanten. Zo laat EKKO leerlingen een wereld zien die ze door enkel muziek maken of bij een normaal concert niet zien. 

>> Dowload hier de flyer voor het primair onderwijs.
>> Download hier de flyer voor het voortgezet onderwijs.

Heeft u een specifieke vraag of wilt u een educatieprogramma op maat. Neem dan contact met ons op via educatie@ekko.nl

Interactieve schoolconcerten

In samenwerking met toonaangevende artiesten biedt EKKO schoolconcerten aan via Cultuur & School. Er is keuze uit drie acts met ieder unieke kwaliteiten en een eigen boodschap. De leerlingen zingen, leren en spelen mee met opkomende en gevestigde artiesten van eigen bodem in EKKO. Bij elk concert wordt voorbereidend lesmateriaal geleverd dat hier speciaal voor is ontwikkeld. Dit is het aanbod schoolconcerten in schooljaar 2021/2022:

Donderdag 3 februari 2022: Raw Roets

Donderdag 17 maart 2022: Dandana

Deze concerten zijn voor het primair onderwijs en te boeken via Cultuur & School. Meer te weten komen over de artiesten? Lees hier verder.

ZO DOE JE DAT

Groep 6, 7, 8 / VMBO / HAVO / VWO / MBO

 Zo doe je dat is een project waarbij EKKO wordt overgenomen door de leerlingen. Ze gaan zelf een show organiseren, van promotie tot optreden, van dans tot productie, verslaglegging tot techniek, horeca tot PR. De leerlingen kiezen zelf een specialisatie en werken zo naar de afsluitende show toe, waarin zij zelf de productie draaien en zullen optreden. Allemaal in EKKO, onder begeleiding van professionals en echte muzikanten.

Voor het primair onderwijs nu te boeken via  Cultuur & School. Voor alle andere niveaus neem contact met ons op via educatie@ekko.nl

POPMUZIEK IS OVERAL

Groep 5, 6, 7, 8 / VMBO / onderbouw HAVO / VWO

Popmuziek is overal is een modulaire lessenreeks met een professionele muzikant als docent. De leerlingen krijgen les over geschiedenis van de popmuziek, gaan zelf muziek maken en mogen de artiest het hemd van het lijf vragen. De reeks wordt afgesloten met een concert in EKKO.

Voor het primair onderwijs nu te boeken via Cultuur & School. Voor alle andere niveaus neem contact met ons op via educatie@ekko.nl

Yallah! Yallah! kids

In Yallah! Yallah! Kids maken leerlingen kennis met muziek en cultuur uit de Arabische wereld. Dit doen zij samen met statushouders die allemaal een eigen specialisatie beheersen: koken, dansen, taal, kalligrafie of muziek. De leerlingen kiezen een discipline en duiken hier samen met de statushouder in. Op het eind laten ze hun nieuw verworven kennis en zien in een feestelijk eindoptreden. De workshops in dit project worden gegeven door statushouders, die hiervoor speciaal zijn opgeleid door De Voorkamer.

Voor het primair onderwijs nu te boeken via Cultuur & School. Voor alle andere niveaus neem contact met ons op via educatie@ekko.nl

Yallah!Yallah!

EKKO Bemuurde Weerd WZ 3 3513 BH Utrecht
T: 030 231 7457 E: