Home
Close article

Yallah! Yallah! Kids

→ Kinderen en nieuwkomers ontmoeten elkaar. Samen gaan ze aan de slag met Midden-Oosterse & West-Aziatische cultuur.


Basisschoolleerlingen maken bij dit project kennis met nieuwe Nederlanders en hun cultuur. Ze gaan aan de slag met allerlei aspecten van Midden-Oosterse & West-Aziatische culturen. Leerlingen krijgen workshops van statushouders, bijvoorbeeld in koken, dansen of muziek, en maken samen een presentatie. 

 

Voor dit project werken we samen met statushouders vanuit De Voorkamer, een culturele ontmoetingsruimte in Utrecht, die hen voor dit project heeft opgeleid. De statushouders kunnen zelf immers het best en meest realistisch vertellen over hun eigen verhalen en culturen. Daarnaast betrekken we hen actief bij het ontwikkelen van de inhoud van de lessen en het geven van de lessen.

 

Op het eind laten de leerlingen hun nieuw verworven kennis en zien in een feestelijk eindoptreden. De presentatiemiddag is altijd weer een groot feest vol muziek, kunst, lekker eten en ontmoeting – iedereen is hier welkom!

 

Dit project is voor het primair onderwijs te boeken via Cultuur & School. Heb je vragen? Dan kun je contact met ons opnemen via educatie@ekko.nl.