Home

22-pistepirkko

+ True Widow + Basia Bulat + Mirel Wagner

Datum
za 15 okt 11
Open
19:30
Aanvang
20:00
Locatie
Voor liefhebbers van
ROCK
Gepresenteerd door
Klub Radar Presents:

De Finse cult-helden van 22-Pistepirkko hebben al talloze keren in EKKO gestaan. Nu, met het nieuwe album Lime Green Delorean onder de arm, komen ze tijdens onze jubileummaand weer terug naar hun oude liefde. True Widow speelt voor hun in de zaal, Basia Bulat en Mirel Wagner spelen in het cafe. Klub Radar presenteert deze avond in het kader van het jubileum.

True Widow
Waar stonerrock en shoegaze elkaar raken kom je True Widow tegen. Slepend en hypnotiserend, dissonant en noisy als Sonic Youth, rockend op een manier die je kent van …And You Will Know Us By The Trail of Dead, met meer dan een snufje Codeine of Low en zelfs postrock is nooit ver weg. Alsof Mogwai en Dinosaur Jr. in beld liggen en je de single per ongeluk op 33 1/3 toeren draait in plaats van de geijkte 45.

Basia Bulat
Deze Canadese singer-songwriter stamt uit een muzikantengezin, maar haar huis-tuin-en-keukenachtige nummers die kraken, ruisen en ratelen en daarmee uitstekend authentiek klinken neigen nergens naar notengeneuzel per se. Daar zorgt haar stemgeluid voor dat niet alleen vele registers aankan, maar vooral voortdurend indringende bezieling kent. Was Agnes Obel één van de verrassingen op Lowlands 2011, dan zou Basia Bulat zomaar volgend jaar een tent en omliggende weide aldaar kunnen inpakken.