Home

3voor12/utrecht Awards

Datum
za 15 dec 12
Open
19:30
Aanvang
20:00
Locatie
Voor liefhebbers van
UTRECHTS BESTE

Tickets
Voor tickets klik hier

Een kaartje kost in de voorverkoop 5 euro. Drie kaartjes kosten 12 euro, waarmee je met 3 personen met 1 ticket naar binnen kan. Zo krijg je 3voor12!

———-

Langzaam maar zeker naderen we het einde van het jaar. Dat betekent dat het ook weer bijna tijd is om de felbegeerde 3VOOR12/Utrecht Awards uit te reiken. Op deze avond blikken wij tijdens het Awards Gala terug op het Utrechtse muziekjaar 2012 en zullen de meest opvallende artiesten rijkelijk worden beloond.

Net als vorige jaren zijn er Awards te vergeven in de volgende categorieen: meest veelbelovende artiest, beste muzikant, beste album, beste live-act en beste Utrechtse initiatief/platform. Een speciaal geselecteerde nominatiecommissie zal zich buigen over een longlist per categorie, waarna een deskundige jury haar definitieve oordeel zal vellen.

Maar de avond zal niet enkel tot een prijzenregen beperkt blijven, verschillende spraakmakende optredens zullen de avond omlijsten. 3VOOR12/Utrecht staat er inmiddels om bekend dat zij voor deze avond alles uit de kast trekt om een mooie line-up te garanderen. En de eerste naam kunnen we reeds bekend maken. Woord omhoog voor de goeroe van Engelstalige hiphop, Skiggy Rapz!

Nog voor de officiele release van en clubshow rondom het nieuwe album ‘Sattelites’, laat Skiggy tijdens de Awards zien waarom hij in 2003 al de Grote Prijs won, producties maakte voor grote commerciele merken, opgepikt werd door MTV, geshowcased heeft op SXSW en supports deed voor internationale grootheden als Nas, KRS-One, Kanye West en, nou ja, Guru dus…

5 oktober j.l. kwam de eerste single van het nieuwe album uit, getiteld Circle Round. Hierop Skiggy laat zien hoe Skiggy het beste rolt: Met een heldere en eigenzinnig flow en een refreintje dat nog dagen rondzingt in je hoofd. Check de clip hier!

‘John the Revelator’, ‘House of the Rising Sun’, ‘Baby Please Don’t Go’; traditionals zijn eeuwenoude -vaak Amerikaanse- songs, door de jaren heen uitgegroeid tot iets compleet nieuws. De makers van de liedjes worden vaak slechts beschreven in mythes. Bob Dylan, Johnny Cash, Bruce Springsteen, dede het al eens en nu is het aan de Nederlandse indie-artiesten om er wat mee te doen. De release van ‘Traditionals’, een project van In A Cabin With en Onder Invloed met in EKKO MAURITS WESTERIK (GEM), THEO SIEBEN, ODILO GIROD (Chop Wood) & JELLE PAULUSMA (Daryll-Ann) die nummers spelen van Traditionals I en de nieuwe; Traditionals II.