Home

3voor12/utrecht Awards

+ Roosbeef (roos + Tim) & Tom Pintens + Mr. Polska + Minus the Tiger

Datum
za 17 dec 11
Open
20:00
Aanvang
20:30
Locatie
Voor liefhebbers van
AWARDSHOW

Over iets minder dan zes weken zit het jaar er al weer op. Maar voor het zover is moeten we zeker nog één ding doen: uitreiken van de felbegeerde 3VOOR12/Utrecht Awards. Op zaterdag 17 december blikt 3voor12 Utrecht tijdens het Awards Gala in EKKO terug op het jaar 2011 en zullen de prijzen worden vergeven.

Net als vorig jaar zijn er Awards te vergeven in de volgende categorieën: meest veelbelovende artiest, beste muzikant, beste album, beste live-act en beste Utrechtse initiatief/platform. Een speciaal geselecteerde nominatiecommissie heeft dit jaar bepaald dat de volgende acts en personen kans maken op een Award:

Meest veelbelovende Utrechtse artiest:
De Avonduren
Cosmo V
Rachèl Louise

Beste Utrechtse muzikant:
Jason Kohnen (o.a. Bong-Ra, The Kilimanjaro Darkjazz Ensemble)
Thijs Kuijken (I Am Oak)
Daniel Rose (o.a. C-Mon & Kypski, GEM)

Beste Utrechtse album:
– Eefje de Visser – De Koek
– Roosbeef – Omdat Ik Dat Wil
– Steen – De Vader

Beste Utrechtse live-act:
Nobody Beats the Drum
Eefje de Visser
Purest of Pain

Beste Utrechtse initiatief / platform:
In Vervoering
Kytopia
Onder Invloed

In de aanloop naar de Awards-uitreiking zullen we de genomineerden nader introduceren.

Roosbeef: Roos en Tim

Niet alleen is ze genomineerd voor beste Utrechtse album met ‘Omdat Ik Dat Wil’, Roosbeef komt ook nog spelen. Samen met drummer en oerlid Tim van Oosten verzorgt Roos een optreden in intieme setting. De stevige popsound met een prominente rol voor gitarist Reinier van den Haak zetten ze met zijn tweeën niet neer, maar in de kleine bezetting gaat de aandacht nog meer uit naar de soms serieuze en soms grappige teksten van Roos Rebergen. Verwacht deze avond veel nummers van het nieuwe album.

Mr. Polska
In februari stond Mr. Polska nog bij ons in de Club en maakte hij een heel tof filmpje waarin hij liet zien dat een carrière als tv-presentator ook binnen de mogelijkheden ligt. Sindsdien is het hard gegaan met de Pool van het jaar 2011: de video voor zijn nummer Gustav kreeg veel airplay, bij de laatste State Awards deed hij het goed – net als de de hele Nouveau Riche-crew overigens – en ook zijn nieuwe EP ‘De Boswachter’ loopt lekker. Hadden we al verteld dat hij 3VOOR12 Hollandse Nieuwe van de maand is en dat hij op het 3VOOR12-podium staat tijdens Eurosonic-Noorderslag? Niet? Duidelijk is in ieder geval dat er aan Mr. Polska volgend jaar geen ontkomen meer is.

Minus the Tiger
Minus the Tiger was de 3VOOR12/Utrecht Selecteert van september en speelde daarom ook op de Club van die maand. Daar hoorden we een geluid dat aansluit bij dat van Amerikaanse artiesten die de grenzen tussen folk en elektronica steeds verder laten vervagen, zoals Beach House, Grizzly Bear en Bon Iver. De band is gestart door Anne en Jesse Broekman en sinds een aantal maanden speelt ook Arthur Adam mee tijdens optredens. Het debuutalbum is nagenoeg af en zal begin 2012 uitkomen.

Een kaartje kost in de voorverkoop 5 euro. Drie kaartjes kosten twaalf euro. Zo krijg je 3voor12!