Home

The Black Heart Rebellion

+ plays A Girl Walks Home Alone At Night

Overig
Datum
vr 7 sep 18
Open
20:00
Aanvang
21:00
Locatie
Voor liefhebbers van
Amenra, Wovenhand
Gepresenteerd door
EKKO & ’t Hoogt presenteren:

Belgische band begeleidt Iraans-Amerikaanse vampierenwestern live met soundtrack

Filmtheater ’t Hoogt is het eerste Filmtheater van Nederland en bestaat dit jaar 45 jaar: reden voor een feestje! Daarom slaan ’t Hoogt en EKKO de handen ineen voor deze bijzondere avond met The Black Heart Rebellion plays A Girl Walks Home Alone At Night. 

De Belgische band The Black Heart Rebellion componeerde een nieuwe soundtrack voor de Iraanse vampierenwestern A Girl Walks Home Alone At Night. Net als het geluid van de band is ook de film niet in een hokje te plaatsen. Het veranderde de afgelopen jaren van snoeiharde hardcore naar een avontuurlijk geluid dat de grond verkent tussen doom, postrock, tribale beats en ambient. De band staat bekend om haar bezwerende live shows. Naast de muziek vormt ook beeldvorming, artwork en scenografie een onlosmakelijk deel van hun imponerende verhaal.

De Iraans-Amerikaanse Ana Lily Amirpour roept met de poëtische art-horrorfilm A Girl Walks Home Alone at Night (2014) een unieke sfeer op, waarbij ze spaghettiwesterns, jaren vijftig badboys en eigentijdse rariteiten linkt aan een tijdloze hipheid. Haar beelden zweven in een schemerzone ergens tussen landen (Amerikaanse locaties, Iraanse cultuur), tussen eeuwen (eind 19e en begin 21e), tussen talen (Perzische dialoog, gestiek uit stille films) en tussen genres. Zelf omschrijft ze haar film als het Iraanse liefdeskind van Sergio Leone en David Lynch, met Nosferatu als babysitter.