Home

A Sunday Afternoon in Blue City

+ Tosk + TIAN + Luba the Baroness

Datum
zo 28 feb 16
Open
14:00
Aanvang
14:00
Locatie

Muziek, visuele kunst en Roots Rock Burgers op je zondagmiddag. De nieuwe Utrechtse waverockband Tosk viert de release van zijn eerste EP ‘Blue City’ met dit gratis event.

Tosk (EP release)
‘Cool, space and irony’. Dat zijn de ingrediënten voor de muziek van Tosk. Cool door het stevige fundament van bas en drums en space door de breed uitwaaierende gitaarpartijen. De stem voorziet grote thema’s (liefde, dood, etc.) van korreltjes zout. Irony dus.

Inspiratie? Talking Heads, Grandaddy, The War on Drugs en zo’n bandje waarvan de naam je nu even niet te binnen wil schieten. Wat die in godsnaam met elkaar te maken hebben? Luister naar Tosk en je hoort het. Of niet. Ook mooi.

TIAN
Chinees voor sereen / kosmos – is een collaboration tussen Yeattem Wong (vocals, production) & Dolf Smolenaers (production, synths, guitars). Samen omarmen ze de onbegrensdheid van elektronische muziek met experimentele melodieuze songs, drijvende synthesizer beats en door het hart geleide teksten. Van innig warm tot onverwachts kil.

Luba the Baroness
Een intieme zondagmiddagsessie met zangeres Luba the Baroness. Alleen met een gitaar en haar bezwerende stem. Catchy nummers geïnspireerd door artiesten als Shirley Bassey en The Doors. Haar krachtige, gevoelige muziek zal je omarmen en niet meer los laten.

En Rammenas – Roots Rock Kitchen zorgt voor Soul Food. Kunstenaar Geert Oosterhof en Urbex-fotograaf Robin Van Spronsen tonen de visuele kunst van Blue City. En de songwriter Marlon Penn is vandaag Blue City’s DJ.