Home

Aafke Romeijn

+ Eva van Manen

Concert
Datum
vr 31 mei 19
Open
20:00
Aanvang
20:30
Locatie
Voor liefhebbers van
Merol, Stippenlift, Eefje De Visser
Gepresenteerd door
Release party

Taaltovenaar en durfal maakt veelzijdige soundtrack bij interessante debuutroman.

Eerst was er het boek, nu de soundtrack. Op M geeft Aafke Romeijn een rondleiding in liedjes en composities in de wereld waarin haar debuutroman Concept M speelt. Het is een alternatieve versie van Nederland, waarin een meisje door een mysterieuze ziekte haar kleur verliest. Vastberaden de ziekte uit te roeien besluit ze een radicale daad te stelen. M waaiert genadeloos uit: van een piano tot orkest, van kleine bekentenissen tot donkere electro, van hiphop tot fuga. Aafke Romeijn groeide op in een gezin van klassieke musici, studeerde harp, compositie en piano aan het conservatorium, maar maakte tegelijkertijd gitaarpunk en raakte in de ban van hiphop. Na een debuut als singer-songwriter en twee electro-popalbums kiest ze er voor om op M al haar liefdes samen te laten komen. Dat levert een wonderlijk landschap op met samples van obscure soul- en jazzplaten, modernistische dichters en Sonic Youth, die moeiteloos samenvloeien met grootse strijkers- en blazersarrangementen waarop Romeijn met haar kenmerkende stemgeluid zingt over de lotgevallen van de personages uit haar sciencefictionroman Concept M.

Support deze avond is Eva van Manen. Eva is zangeres, songwriter en de producer van haar eigen muziek. Met haar debuutalbum Politiek & Liefde zingt en rapt ze over waar politiek en liefde elkaar raken.

Kom vooraf gezellig eten in het EKKO eetcafé!
Op vertoon van je concertticket krijg je €2,50 korting op een driegangenmenu. Vlees, vis, vega(n); voor elk is er wat wils, altijd met groente in de hoofdrol. Gebruik maken van de korting? Reserveer dan wel even via EKKO.nl/cafe. Smakelijk!

Pin only
If merch, cash only