Home

Aestrid

+ Stillwave

Concert
Datum
wo 1 okt 14
Open
20:00
Aanvang
20:30
Locatie
Voor liefhebbers van
The Cure , Echo and the Bunnymen , Editors
Gepresenteerd door
Album release

Album Release van Aestrids derde.

Het Utrechtse Aestrid neemt op ‘No Map Or Address’, haar 3e studioplaat, doelbewust afstand van het eindeloos sleutelen aan liedjes en het stapelen van geluid. Ze wilde het gevoel terug dat hen altijd deed ontsnappen naar een andere wereld en terugkeren naar de magie van tussen versterkers de adrenaline en inspiratie voelen opbloeien. Bo Menning (vocals, gitaar) zegt hierover: ‘Ik stond vroeger vaak tegenover mijn gitaarversterkers en zong en schreeuwde tegen de muur van geluid in dat uit te speakers kwam. Een geluid dat je over je heen kon trekken als een deken. Niets was overweldigender dan dat.’

Dat gevoel heeft Aestrid in 8 dagen vastgelegd in Brantford, Canada, waar de nieuwe plaat werd opgenomen. Het resultaat is een compromisloze uitvergroting van Aestrid als energieke, ongepolijste liveband. 

Stillwave presenteerde recentelijk nog hun nieuwe EP hier in EKKO. Deze band staat bekend om hun innovatieve mix van in reverb gedrenkte gitaren, karakteristieke zang, krachtige drums en synthesizers. Een mix van alternative, new wave, post punk en shoegaze. De nummers zitten vernuftig en dynamisch sterk in elkaar. Liefhebbers van bands als The National, Tindersticks en Slowdive komen hier zeker aan hun trekken.