Home

Alamo Race Track

+ Max Meser

Concert
Datum
za 25 apr 15
Open
20:00
Aanvang
20:30
Locatie
Voor liefhebbers van
Moss, Daryll-Ann, Johan

Meeslepende gitaarpop met soms hemelse samenzang.

Eindelijk is het vierde album van Alamo Race Track uit. Na ‘Unicorn Loves Deer’ speelde Alamo Race Track vooral in het theater en werkten ze rustig met Jakop Ahlbom aan een nieuw album. “We hebben sinds een tijdje samen met onze bevriende theatermaker Jakop Ahlbom een loods gehuurd op een bedrijventerrein in Amsterdam vlakbij het Amstel station. Daar hebben we een studio gebouwd met een kantoortje.” Op het nieuwe album ‘Hawks’ gaan de Amsterdammers verder op de ingeslagen rootsy weg met veel invloeden uit de natuur. Je hoort nieuwe instrumenten op dit album zoals lapsteel, banjo, violen en cello’s. Ter ere van ‘Hawks’ gaan ze gelukkig ook weer touren en komen ze op zaterdag 25 april naar ons toe. 

Soms lopen er van die artiesten rond die als het ware vanzelf landsgrenzen, muzieksmaken en generatiekloven overschrijden. Max Meser is er zo eentje. Hij heeft twee nationaliteiten: de Spaanse en de Nederlandse. Maar in essentie beschouwt hij zichzelf als een Europeaan. ‘Als je van jongs af aan naar The Beatles hebt geluisterd, dan kijk je automatisch over de grenzen heen,’ zegt hij. Geen speld tussen te krijgen.

Hier zie je een jonge avonturier, die het aandurft om elders zijn geluk te beproeven. Tegelijk pakt hij gretig alle hulp aan van gelouterde muzikanten, uit de jaren zestig of van heel recentelijk nog maar. Voor zijn debuutalbum gaat hij bijvoorbeeld samenwerken met de veelgevraagde producer Matthijs van Duijvenbode (o.a. Tim Knol en Douwe Bob). Dat album zit nu in de pipeline en komt volgend jaar pas uit.