Home

Alex G + The Klittens

Concert
Datum
zo 14 aug 22
Open
20:00
Aanvang
20:30
Locatie
Voor liefhebbers van
Elliott Smith, Built To Spill, DIIV

Vindingrijk muzikaal collage van indie, lo-fi pop en experimentele impulsen.

Ja, Alex Giannascoli maakt folky indie en lo-fi pop zoals grootmeester Elliott Smith ook op geheel eigen wijze deed. Maar toch is (Sandy) Alex G absoluut niet in een genre te vangen. Door zijn eigenzinnige DIY-manier van songs maken en door zijn onverwachte invloeden. Opeens valt er een bluegrass-ensemble een nummer binnen, hoor je noisy punk-interludes of glijden er zachte R&B-beats op de achtergrond voorbij. Zijn innovatieve, caleidoscopische manier van songschrijven is ook hoorbaar in het gitaarwerk op Frank Oceans meesterwerk Blonde (2016), en na de doorbraak die volgde speelde Alex G grote supportshows – zelfs in de Ziggo Dome! – voor The War On Drugs en Fleet Foxes. Ook live even vervreemdend als betoverend. Deze zomer in EKKO! 

Untrained but unbothered; de vijf chicks van The Klittens maken rammelende fuzzpop, afgetopt met een pittig indie-sausje. Een band voor wie graag naar droevige teksten luistert, vermomd in een ultra vrolijk jasje. De muziek van de, half Amsterdamse, half Haagse band is een verrassende mix van indie-fuzz en DIY met als resultaat: een repertoire dat reikt van donkere post-punk tot dansbare liedjes over… nou, bijvoorbeeld je oma.

*Dit concert is uitverkocht. Let op: tickets die niet via de officiële verkoopkanalen van EKKO zijn gekocht, geven geen garantie op toegang tot dit concert. Kijk hier voor meer informatie over verkoop via derden.