Home

Amyl and The Sniffers

+ Strange Bones

Concert
Datum
do 20 sep 18
Open
20:00
Aanvang
20:30
Locatie
Voor liefhebbers van
Courtney Barnett, Priests, Ex-Cult

Onbevreesde protopunkers dwingen je regelrecht de moshpit in.

Bezeten door de geest van de Australische jaren ’70 rock, weet Amyl and the Sniffers het dak eraf te krijgen. Pure en felle protopunk die tegendraads is, maar ook vrolijk, gewelddadig en onmogelijk om van weg te kijken. Debuut EP Big Attraction & Giddy Up kwam eerder dit jaar uit en in 10 nummers razen ze door 20 minuten heen, energie rammend uit elke porie. Met diezelfde onbevreesde energie bestormen ze ook het podium. Aan de kant staan toekijken is geen optie!

Jonge honden zijn het, die Strange Bones uit Blackpool. Maar ze zijn al een stuk minder nat achter de oren dan toen ze begonnen met muziek maken: toen was gitarist Jack Bentham namelijk pas negen. Jack is trouwens niet de enige Bentham in de band: z’n broers Bobby en Will zitten ook in Strange Bones, dat vernoemd is naar de dinosaurus-documentaires van David Attenborough die het trio vroeger vaak keek. Niet zo gek dat ze samen in een band eindigden trouwens, want ze kregen de liefde voor all things punk met de paplepel ingegoten. De ouders van het drietal namen hun kinderen namelijk geregeld mee naar Britse undergroundfestivals. Inmiddels spelen ze er zelf en hebben ze in de studio van Dave Grohl gezeten met Foo Fighters-gitarist Chris Shiflett. Lijfspreuk? God Save The Teen! 

Kom vooraf gezellig eten in het EKKO eetcafé!
Op vertoon van je concertticket krijg je €2,50 korting op een driegangenmenu. Vlees, vis, vega(n); voor elk is er wat wils, altijd met groente in de hoofdrol. Gebruik maken van de korting? Reserveer dan wel even via EKKO.nl/cafe. Smakelijk!

Pin only
If merch, cash only