Home

Andrew Combs

+ Bear Bozeman

Concert
Datum
do 18 mei 17
Open
20:00
Aanvang
20:30
Locatie
Voor liefhebbers van
Robert Ellis, Sam Outlaw, Daniel Romano

Een nieuwe rijzende ster binnen het americana en countrypop-genre.

Tekst: Bas Bosboom / www.gobsmag.nl

In 2015, op een regenachtig SXSW, verraste Andrew Combs ons met een magnifiek optreden. Dat kon ook bijna niet anders, want zijn meest recente plaat, All These Dreams staat vol met prachtige country-liedjes die recht uit het hart komen. Erg fijn dus dat er begin april een opvolger komt. En op die opvolger staat in ieder geval het wonderschone Dirty Rain. Perfect voor deze ongure dagen.

We lieten al de term country vallen. Maar vergis je niet, Andrew Combs zal niet alleen in de smaak vallen bij mensen die het liefst de hele dag op een paard rondrijden en met een lasso wapperen. We horen namelijk ook wat van Jim Croce, John Fullbright en Sturgill Simpson terug. Noem het dus country-pop.

En voor een laatste zetje een mooie quote van onze collega’s van NPR: “Andrew Combs possesses a voice that always provides a thrill; here, he makes sure it offers relevant substance, too.”
 

Hij woont tegenwoordig in Brighton, maar Bear Bozeman komt speciaal voor deze show naar Nederland vliegen om zijn EP’s te vertolken, in het voorprogramma van Andrew Combs. Verwacht Amerikaanse folk en Franse chansons, met een stem die soms doet denken aan Bill Callahan.