Home

Animistic Beliefs & Chibi Ichigo

+ Let op: uitgesteld tot nader te bepalen datum

Concert
Datum
do 12 mei 22
Open
19:30
Aanvang
20:00
Locatie
Voor liefhebbers van
Identified Patient, IKRAAAN, Charlotte Adigéry, Drexciya
Gepresenteerd door
EKKO & de Brakke Grond presenteren:

Een avond vol tegengestelde invloeden, diepgravende culturele zoektochten en harde (techno)beats.

BELANGRIJK: omdat de release van Chibi Ichigo’s nieuwe album dit najaar wordt verwacht, is besloten om deze show te verplaatsen naar een later moment in 2022. We hopen de nieuwe datum zo snel mogelijk bekend te kunnen maken. Alle kaartkopers worden per mail op de hoogte gesteld.

Met een fundament in electro, punk en gabber en een spirituele kern in prekoloniale taal, muziek en tradities, daagt het Rotterdamse Animistic Beliefs het muzikale status quo uit middels een spannende mix van techno en IDM. Met een flinke lading hardware en synths produceren Marvin en Linh een hypnotiserend, beukend geluid – met daaronder weer een diepere laag waarin het culturele erfgoed van Molukse en Vietnamees-Chinese roots wordt verkend en onderzocht. Met eerste plaat Mindset:Reset (2019) leverde het duo alvast een ijzersterk debuut af waarop je niet alleen je vuisten in de lucht werpt en jezelf kan verliezen in een hoekje van de club, maar waarop ook een gelaagde, persoonlijke en culturele zoektocht te horen is. Animistic Beliefs ontwikkelt zich intussen verder middels nieuwe EP’s en andere projecten, ongetwijfeld zul je deze avond ook nieuwe verrassingen horen.

Doeltreffend, zelfverzekerd en veelzijdig. Soms onnavolgbaar voor de Nederlands-sprekende, maar juist de grenzeloze mix van hiphop, techno en bars in het Engels, Nederlands en Russisch(!) maken Chibi Ichigo tot een zeer noemenswaardig talent.  Neem nieuwste single Paranoia (2021), een gemene technobeat met een nog gemener industrieel synth-loopje die doen denken aan verlaten fabrieken in Rusland. Daarbovenop: diepgravende, poëtische teksten die de duisternis niet ontwijken. Met gezelschap van Krisy en Zwangere Guy weet je dat het netwerk breed is, maar Ichigo is het beste in haar eigen kracht. Zondig nu, bid later: Chibi Ichigo kent (taalkundige) grenzen noch evenbeeld.

Muzikale omlijsting op deze avond komt van Sukubratz, een artiest die verplaatsingen in haar leven als leidraad gebruikt in haar kunst en dj-sets. Waan je in een kleurrijke, felle wereld van decontructed club en post-Latin-geluiden, en hoor Chileense Roots vermengen met een jeugd in Bristol en een huidig verblijf in Rotterdam. Een opkomend clubtalent om niet te missen.

Deze avond is een samenwerking met Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond.