Home

Armand & The Kik

+ De Kliko's

Concert
Datum
do 11 jun 15
Open
20:00
Aanvang
21:00
Locatie
Voor liefhebbers van
The Outsiders, The Yardbirds, ZZ en De Maskers

Twee generaties Nederbiet op één affiche.

Armand & The Kik zijn ‘Snelle Jongens’

De samenwerking tussen Armand & The Kik zag zijn oorsprong in 2012 toen Lucky Fonz III en The Kik werkten aan een cover van Armand’s klassieker ‘Want Er Is Niemand (En Nou Ik)’. Er ontbrak nog iets op de opname, en Lucky Fonz III vroeg Armand zelf om mee te doen. Het nummer staat op het debuutalbum van The Kik, ‘Springlevend’. Het contact bleef en tijdens de tour ‘De Veelste Grote Nederbiet Sjoo’ ging Armand ook mee. De samenwerking beviel zo goed dat het plan voor een volwaardig album ontstond. Ook voor deze The Kik-release werken platenlabels Top Notch en Excelsior Recordings samen.

Armand is de artiestennaam van Herman van Loenhout (Eindhoven, 10 april 1946). Armand speelde al in diverse bandjes voordat hij in 1965 zijn eerste solo-single uitbracht. In de zomer van 1967 brak Armand door met het nummer ‘Ben Ik Te Min’. De zanger staat sinds zijn vroege carrière bekend als protestzanger. Maar er is ook een groot oeuvre naast zijn politieke en sociaal-maatschapelijke teksten.

Neerlands bekendste Nederbietband The Kik bracht vorig jaar de tweede langspeler uit. Het album ‘Twee’ is de opvolger van het in 2012 verschenen ‘Springlevend’, met daarop onder andere de hit ‘Simone’. De afgelopen drie jaar toerde de band langs clubs en festivals en deed onder meer Lowlands en Parkpop aan. The Kik begon in 2010 aanvankelijk als
Engelstalige band, maar al snel werd besloten in de moerstaal verder te gaan. The Kik was huisband van de De Wereld Draait Door. Zanger Dave von Raven maakte furore in het TROS programma de De Beste Zangers van Nederland. De hertaling van Chef’ Special’s In Your Arms (Schuilen Bij Jou) werd een publieksfavoriet en verkozen tot de beste cover in de ochtendshow van Giel Beelen.

De Kliko’s spelen liedjes over je moeder, marieke en je baas. Vette nedergarazie met rammelende gitaren, stoempende drums, plopbas en zo hier en daar een verdwaald tamboerijntje. Teksten waar geen touw aan vast te knopen zijn. Maar het klopt allemaal prima met de nonchalante muzikale omlijsting en we lachen ons kapot. Absurd, cynisch en eenvoudig. Soort van Kinks van de Nederbiet.