Home

Art / Violence

+ I.h.k.v. Edward Said Memorial

Datum
di 16 apr 13
Open
20:30
Aanvang
21:00
Locatie
Voor liefhebbers van
FILMVERTONING
Gepresenteerd door
I.s.m. Centre for Humanities

Tickets zijn uitsluitend online te koop en de prijzen zijn alsvolgt:
– Normaal: € 15,-
Conferentiegangers € 12,50
Studenten € 7,50 (Laat je studentenpas zien aan de kassa) 

Op 4 april 2011 werd vredesactivist en directeur van het Freedom Theater Juliano Mer-Khamis vermoord. Zijn werk wordt voortgezet door de jonge Palestijnse acteurs van zijn Freedom Theater die hun kunst gebruiken om de dagelijkse realiteit van bezetting, sekse-onderdrukking, geweld en verdriet het hoofd te bieden. In de film Art/Violence zien we hoe ze hun fantastie gebruiken om een artistieke opstand in gang te zetten in het vluchtelingenkamp in Jenin (Westelijke Jordaanoever). Art/Violence werd op de Berlinale 2013 bekroond met de Cinema Fairbindet Prize.

Regisseurs Udi Aloni, Mariam Abu Khaled en Batoul Taleb zijn aanwezig en gaan na de vertoning in gesprek met Bahram Sadeghi (programmamaker en schrijver).

Edward Said Memorial Conference

Dit programma vindt plaats in het kader van de Edward Said Memorial Conference georganiseerd door Centre for Humanities Utrecht. Deze driedaagse conferentie gaat over het leven en werk van Edward Said en de betekenis daarvan voor vandaag de dag. Edward Said was een van de meest invloedrijke en provocatieve wetenschappers van de twintigste eeuw. Een intellectuele ‘superstar’ met grote invloed op de studie van het Midden-Oosten, literatuurwetenschap, Engels, geschiedenis, antropologie, politieke wetenschappen, cultuurstudies en de ontwikkeling van postkoloniale theorie. Naast wetenschapper was Said operacriticus, media specialist, publicist en politiek adviseur van Arafat. Sprekers zijn onder meer Judith Butler, Marina Warner, Etienne Balibar en Udi Aloni. Voor meer informatie en aanmelding zie  www.cfhutrecht2013.com.