Home

Audiotransparent

+ Rue Royale + I Am Oak

Datum
do 4 feb 10
Open
20:00
Aanvang
20:30
Locatie
Voor liefhebbers van
INDIE POP

De mooiste muziek komt vaak het moelijkst tot stand. Daar kan Audiotransparent alles over vertellen. Na twee albums vol ingetogen postrock is de koers verlegd naar een meer uptempo en spannender geluid, ergens tussen The Notwist en Grandaddy. Het leverde een van de mooiste Nederlandse albums van 2009 op: Chekhov Guns.

De combinatie van sfeervolle rock met viool en dwarse elektronica zorgt ook live voor bijzondere ervaringen. De band was al eens op tournee met Tindersticks en was vorig jaar nog een van de Nederlandse hoogtepunten op festivals als Into The Great Wide Open en Le Guess Who.

Recensie: Audiotransparent – Chekhov Guns
http://www.kindamuzik.net/recensie/audiotransparent/chekhov-guns/19667/

In Groningen al net zo wereldberoemd als het hoofdprogramma: Rue Royale. En ook Utrecht gaat vanavond ongetwijfeld door de knieën voor dit duo met warme akoestiche popliedjes. Ruth en Brookln Dekker verkochten twee jaar terug al hun spullen om non-stop te gaan touren. Sindsdien speelden ze vooral in Nederland op huiskamerconcerten, wat gezien de intieme kaarslichtmuziek (denk Nick Drake en Zero 7) een ideale setting is.