Home

Banji + Roufaida

Concert
Datum
za 2 okt 21
Open
19:30
Aanvang
20:30
Locatie
Voor liefhebbers van
Unknown Mortal Orchestra, Declan McKenna, Gorillaz

Speelse en schurende arcadepop van Utrechtse bodem.

Noem ze de muzikale belichaming van bungelende halskettingen, loshangende tuinbroeken, 8-bit arcade en ironisch gedragen thrift shop-vondsten. Het viertal Banji maakt een hybride van pop, R&B en electrofunk vol wobbly synths, vervormde vocalen en in-your-face gitaarmelodieën. Hoe dat klinkt en voelt? Speels, kleurrijk en tegendraads. Met eerste single Listen – geproduceerd door de band in samenwerking met Jeroen de Pessimier (The Subs, producer Oscar & The Wolf) en gemixed door Mucky (Fresku, Sevdaliza) – ligt er al een anthem op de planken voor iedereen met een voorliefde voor uitgesproken, catchy riffs. Sterker nog: Banji schopte het dankzij dit debuut tot het Amerikaanse magazine Billboard. Dogbreath is de veelbelovende tweede die deze Utrechtse band na een flinke reeks supportshows (Balthazar, Vampire Weekend) en field labs een gloednieuw herkenningspunt geeft tijdens hun eigen shows. Dit najaar in EKKO!

Roufaida maakt ingetogen indiepop waarin de Noord-Afrikaanse diaspora weerklinkt. Deze DIY-muzikante experimenteert in haar songs met vintage Riffijnse cassettes en mengt het basgeluid van de guembri met gitaren. Teksten hoor je in het Engels, Arabisch en Riffijns. Eerder imponeerde ze al als voorprogramma van Curtis Harding en Con Brio, nu opent ze in EKKO voor de eerste tour van Banji

HEROPENING MET LEKKERE GROENTEN EN NIEUWE SMAKEN
Na een grondige (nog enigszins gaande) renovatie van ons café bedienen we graag weer die andere primaire levensbehoefte naast muziek: eten.  En niet alleen de aankleding, maar ook de kaart is op de schop gegaan. De vorm blijft simpel: vegetarische gerechten om te delen, zonder poespas. De inhoud krijgt een upgrade: nieuwe smaken, contrasten die elkaar als yin en yang aanvullen en de gerechten zijn ook nog eens leuk om naar te kijken. Zonder aanwijspink, wel met liefde!

Op showdagen zijn we geopend vanaf 18:00. Reserveren? Dat kan via deze pagina. Speciale wensen? Laat het van tevoren even weten.

**Aangepast aan de laatste persconferentie en de huidige maatregelen, mogen we weer van start! Maar dan wel onder enkele voorwaarden. Lees ze goed door voordat je naar een EKKO-event afreist. We geven shows op 75% van onze maximumcapaciteit met toegang bij vertoon van een coronatoegangsbewijs buiten de deuren van het pand. Als je eenmaal binnen bent, hoef je niet te gaan zitten of anderhalve meter afstand te houden – deze maatregelen komen te vervallen. De evenementen eindigen voorlopig allemaal vóór of tijdens middernacht.