Home

Basa Basa

+ Afrodisiac

Concert
Datum
zo 21 okt 18
Open
20:00
Aanvang
21:00
Locatie
Voor liefhebbers van
Fela Kuti, Ebo Taylor, The Mauskovic Dance Band
Gepresenteerd door
Cosmosis:

Funky disco afrobeat legendes uit Ghana na 40 jaar herenigd

Cosmosis presenteert een reeks concerten met de meest bijzondere popmuziek uit niet-westerse landen. Wat kun je verwachten? Geen traditionele wereldmuziek, maar urgente en dansbare toekomstmuziek uit verre landen.

Bijna veertig jaar lang heeft het geduurd, de heruitgave van die legendarische laatste plaat van de Basa Basa Experience uit 1979. Homowo is anno 2018 nog opvallend modern, vanwege de disco-elementen en synthesizers die aan de Ghanese soul en afrobeat zijn toegevoegd. Niet gek dus, dat de plaat erg gewild is onder de dj’s (Antal, Young Marco en Afrobot bijvoorbeeld). De prijzen op Discogs logen er dan ook niet om, vandaar dat Amsterdams platenlabel Vintage Voudou besloot om Basa Basa uit de obscuriteit te halen en de plaat opnieuw uit te brengen. Dat leverde niet alleen heel veel positieve recensies op, maar nu ook de reünie van Basa Basa.
Dat we deze groep, die in de 70s overigens ook samenwerkte met vriend Fela Kuti, hebben kunnen boeken mag een klein wonder heten en maakt het op voorhand al een bijzondere show!

De muzikale omlijsting rondom het optreden wordt verzorgd door Afrodisiac, die je zal voorzien van de beste afrobeat.

Pin only
If merch, cash only