Home

Beans & Fatback

+ Giant Tiger Hooch

Concert
Datum
do 17 apr 14
Open
20:00
Aanvang
20:30
Locatie
Voor liefhebbers van
Lefties Soul Sonnection, Dan Auerbach, Howlin’ Wolf

Een smakelijke mix van soul en blues.

Voor aanvang van dit concert is ons eetcafé geopend, waarvoor er speciale combitickets beschikbaar zijn. Geniet van een heerlijk vegetarisch driegangendiner voorafgaand aan het concert, waarbij je €2,50 korting krijgt. Voor meer informatie over het eetcafé, klik hier.

Lefties Soul Connection-lid Onno Smit begon 3 jaar geleden de band Beans & Fatback. Een band met een voorliefde voor rauwe rootsmuziek uit de zuidelijke Amerikaanse staten. Wat begon als een studio project groeide binnen de kortste keren uit tot een van de meest energieke acts in het Nederlandse live circuit. Op hun nieuwe album With Skin Attached klinkt Beans & Fatback vuiger, rauwer en intenser dan ooit. Echo’s van Howlin’ Wolf, Earl King en Link Wray, gemixt met hedendaagse invloeden als Dan Auerbach, Dr John en Jack White zetten de toon. De mix van country, blues en soul spettert zoals je het zelden hoort. 

In het voorprogramma speelt Giant Tiger Hooch: een Amsterdams R&B orkest dat zich sinds 2011 festivals en poppodia bestiert met hun getier. De band etaleert zich volgens de critici met eclectische hoogstaande garage blues waar zelfs Howlin’ Wolf en Johnny Jordaan spontaan tranen van in hun ogen krijgen.