Home

Bewilder + Douglas Firs

Concert
Datum
vr 18 dec 15
Open
20:00
Aanvang
20:30
Locatie

Bewilder speelt thuis, Douglas Firs uit.

Eetcafe
Voorafgaand aan dit concert kun je wat komen eten en drinken bij ons. We serveren maandelijks wisselende gehaktballen en wekelijks variërende vegetarische driegangenmenu’s. Op laatstgenoemde krijg je €2,50 korting wanneer je van te voren online een combiticket koopt.
Voor meer info: klik hier.

Op 18 december twee bands in EKKO! De Vlaamse band Douglas Firs en de Nederlanders van Bewilder op één avond.

Safe! De eerste single van Bewilder stond in september 2014 ineens online, het blijft niet onopgemerkt en wordt al gelijk gebruikt onder een documentaire over het duurzame transport over zee van Into The Great Wide Open. Zo werd al geschreven: “Een kneiter van een song, een nummer ergens tussen The Clash en Hard-Fi in hun beste dagen.”

Bewilder is het allereerste nummer dat de groep opneemt op Vlieland. De bandnaam van het vijftal volgt daaruit. Dat Bewilder, met Maurits Westerik van GEM in de gelederen, ooit een keer een band zou worden was niet geheel onverwacht. De muzikanten hebben in het verleden in verschillende acts regelmatig samen de studio en het podium gedeeld en zijn individueel en samen al verantwoordelijk geweest voor een behoorlijk stuk Nederlandse muziekgeschiedenis. De muzikale klik en vriendschap die daaruit is ontstaan, kwam op Vlieland wonderlijk mooi bij elkaar.

In september komt het volledige album uit op Excelsior Records.

De Vlamingen van Douglas Firs zijn er ook 18 december. De band onder leiding van Gertjan van Hellemont, tevens de gitarist van Bony King, gaf in 2013 al een geweldig optreden in EKKO weg. Zo schreef OOR: “Leadzanger Van Hellemont bezit een prachtige stem, die zowel in de meest gevoelige, akoestische tracks als in de songs waarin hij de elektrische gitaar hanteert tot in de ziel geraakt”.