Home

Bhajan Bhoy & Friends present: Sonique Cosmique

Concert
Datum
vr 11 dec 20
Open
20:00
Aanvang
20:30
Locatie
Voor liefhebbers van
Terry Riley, Bo Ningen, Merzbow, Keiji Haino, King Champion Sounds, William Tyler
Gepresenteerd door
Locatie: De Nijverheid

Weelderig muzikaal experiment van een grenzeloos, divers en avontuurlijk stel muzikanten

Ook Le Guess Who? werd in 2020 analoog afgelast door het Coronavirus en de bijbehorende maatregelen. Ongelofelijk jammer, aangezien de line-up voor een aangepaste tweedaagse editie bomvol stond met nationaal talent. Onder hen: Bhajan Bhoy, het soloproject van Ajay Saggar (King Champion Sounds, Deutsche Ashram), met het speciale verzoek om een avond op LGW? 2020 te cureren. Helaas mocht het niet zo zijn – tot nu. In december krijgt Utrecht opnieuw (en nu écht) de kans om een door Bhajan Bhoy gecureerde line-up te zien. Werkelijk waar!

Bhajan Bhoy is één van de vele muzikale uitingen van Ajay Saggar. Weelderige experimentele klanken vormen de boventoon in dit project dat op het podium wordt ondersteund door komische talenten als Popol Vuh, Albert Ayler en Terry Riley. Vanavond staat Saggar op de planken met de Japanse Kohhei Matsuda, beter bekend als gitarist van het eerder in Utrecht verschenen Bo Ningen. Matsuda’s wonderlijke psychedelische spel roept beelden op van grootmeesters als Keiiji Haino en Merzbow – zeker niet de minsten.

Soms moeten dingen even helemaal anders om vernieuwende en verbluffende resultaten te bereiken. Jazzgitarist Arvind Ganga, drummer Mees Siderius (King Champion Sounds) en Nederlands pianiste Nora Mulder zullen op deze avond samen een unieke live-sessie spelen, waarin compleet tegenovergestelde achtergrond, stijlen en disciplines botsen en samensmelten tot een innemend sonisch samenspel.

Nederlands gitarist en componist Joost Dijkema, wiens bevlogen gitaarwerk doet denken aan William Tyler en John Fahey, heeft al de nodige reuring in het buitenland veroorzaakt toen zijn talenten werden opgemerkt door het gerenommeerde Tompkins Square-label, dat vervolgens zijn releases uitbracht in de VS.