Home

Birth Of Joy

+ Horses On Fire

Concert
Datum
do 6 feb 14
Open
20:00
Aanvang
20:30
Locatie
Voor liefhebbers van
MC5, The Doors, Gingerpig

Pompende drums, rauwe gitaren en een overstuurd orgel.

Voor aanvang van dit concert is ons eetcafé geopend, waarvoor er speciale combitickets beschikbaar zijn. Geniet van een heerlijk vegetarisch driegangendiner voorafgaand aan het concert, waarbij je €2,50 korting krijgt. Voor meer informatie over het eetcafé, klik hier.

Birth Of Joy ontstaat in 2005, als Kevin tijdens de introductieweek van de Herman Brood Academie drummer Bob Hogenelst tegenkomt. Opdracht in die dagen is om met elkaar te musiceren, puur vrijblijvend. Er schuift nog even een keyboardspeler aan, maar dat blijkt een irritant ventje te zijn. Exit dus. En dan loopt er een krullenbol binnen. Gertjan Gutman schijnt iets met orgels te doen. Kevin en Bob vrezen het ergste, maar beginnen toch te spelen. Diezelfde dag is het eerste nummer van Birth of Joy klaar.  

Als de band in 2010 het debuut Make Things Happen in eigen beheer uitbrengt, zijn alle 1000 exemplaren binnen no-time uitverkocht. Birth of Joy speelt een recordaantal shows op de Popronde, verschijnt op de festivals en maakt tijdens een optreden op Zwarte Cross 2011 zoveel indruk op de aanwezige Suburban-delegatie, dat de band dezelfde dag nog een contract krijgt. Life In Babalou is dan eigenlijk al klaar.

Omschrijving? Sixties on steroids. Denk aan de opwinding van MC5 en de verleiding van The Doors. Birth Of Joy brengt met Life In Babalou een reis naar een geheimzinnige plek. Er is plezier en verleiding, maar in de verte ligt iets sinisters op de loer. Net als de band eigenlijk; zo wild en onbevangen als het trio zich live door een set orgelrock werkt, zo duister kunnen de teksten zijn. Grote slechteriken, armoede en levensmoeheid, dat werkt. Grote ups en grote downs, niks er tussenin.