Home

Black Bombaim & Peter Brötzmann

+ Lärmschutz

Concert
Datum
do 31 mei 18
Open
20:00
Aanvang
20:30
Locatie
Voor liefhebbers van
The Thing, Fire!

BIJZONDERE MUZIKALE ONTMOETING RESULTEERT IN JAZZY PSYCHEDELICA VOL ENERGIE

In het rijtje bijzondere samenwerkingen mag die van Portugese stonerrockband Black Bombaim met Duitse saxofonist Peter Brötzmann niet ontbreken. Een ontmoeting die resulteert in jazzy psychedelica, uitgevoerd met een flinke stoot energie. Black Bombaim werkte eerder al met saxofonist Rodrigro Amado en wijlen Steve Mackay. Brötzmann heeft veel ervaring met bands als Last Exit, Full Blast en Fushitsusha (geleid door Keiji Haino). Wat de samenwerking zo bijzonder maakt is dat ze elkaar op geen enkele wijze tegemoetkomen. Wie goed luistert, snapt ook waarom. Rock en jazz blijken in hun muziek namelijk niet eens zo van elkaar te verschillen als het gaat om jammen, het onderzoeken van geluid en de gedeelde opvatting van wat creatieve vrijheid is.

Support-act Lärmschutz ‘mishandelt’ de snaren, het koper, de knoppen en de trommels tot alles erbij neerhangt. Hun garage-freejazz is in your face, ongeremd en onvoorspelbaar, want geen noot is vooraf afgesproken.

Concert + Eten: EKKO Eetcafe 
Kom voorafgaand gezellig eten in het EKKO-eetcafe. Elke week is er keuze uit vlees, vis, vega of vegan, met groenten in de hoofdrol. Op vertoon van je ticket krijg je €2,50 korting op een driegangenmenu. 

Reservering voor EKKO Eetcafe is verplicht om gebruik te kunnen maken van de korting, reserveer op EKKO.nl/cafe.

Pin only
If merch, cash only