Home

Black Oak, Sväva & Sun Kissed Mountains

Concert
Datum
za 3 okt 15
Open
20:00
Aanvang
20:30
Locatie
Gepresenteerd door
Bellwether presents

Drie veelbelovende acts uit de Bellwether-stal op één avond.

Black Oak (folk), Sväva (dreampop) en Sun Kissed Mountains (psychfolk) staan zaterdag 3 oktober in EKKO tijdens de eerste Bellwether Presents-avond. Een nieuw merk met de ambitie om uit te groeien tot een platform voor aan popcultuur gerelateerde kunstenaars.

In februari 2014 brachten Thijs Kuijken (I Am Oak) en Geert van der Velde (The Black Atlantic) een gezamenlijke split-10” EP uit onder de naam Black Oak. De samenwerking, waarvoor het duo ook twee nummers schreven, smaakte naar meer. De twee presenteren op zaterdag 3 oktober hun nieuwe “Gallop EP” in EKKO tijdens de eerste Bellwether Presents. Ook wordt hier het startschot gegeven voor de pre-order van het debuutalbum dat begin 2016 zal verschijnen.

Sväva is een dreampop band uit Friesland. In september 2014 bracht de band debuut EP “We Have Just The Life We Want” uit, wat haar deelname aan Popronde en de Grote Prijs van Nederland, tours in Zweden en Engeland en een plek op Noorderslag opleverde. De release van een debuutalbum staat gepland voor begin 2016. Dromerige zanglijnen en galmende gitaarriffs, in combinatie met steady drums en loopende samples, vormen de fundering van de muziek die het viertal maakt.

Sun Kissed Mountains is een in februari 2015 nieuw opgerichte band bestaande uit leden van The Black Atlantic, Sväva, I Took Your Name en ex-leden van Flying Trashcans en Calgary Woods. Zoals de voorgenoemde bandnamen kenners al doet vermoeden levert dat een psychedelische folkgroep van formatie op met prachtige samenzang van frontman Geert van der Velde (The Black Atlantic) en frontvrouw Esther Postma (ex-Calgary Woods).