Home

Black Box Revelation

+ Ratmosphere

Concert
Datum
za 23 mrt 19
Open
20:00
Aanvang
20:30
Locatie
Voor liefhebbers van
The Black Keys, The White Stripes, Black Rebel Motorcycle Club

Vuige Vlaamse bluesrockers maken comeback met ijzersterk nieuw album.

Een ware Vlaamse hattrick, is wat het Vlaamse garageblues-duo Black Box Revelation afleverde tussen 2007 en 2012. Set Your Head on Fire (2007), Silver Threats (2010) en My Perception (2012) haalden Studio Brussel, televisiereclames en de andere kant van de wereld. In samenwerking met collega’s van Triggerfinger achter de knoppen, en gelijktijdig doorbrekend met landgenoten Balthazar, School is Cool en Oscar & The Wolf, vormt Black Box Revelation het ruige hart van de Vlaamse muziekscene. Na 3 jaar stilte en een album dat minder airplay leek te hebben dan voorheen (Highway Cruiser uit 2015), verscheen dit jaar nieuwe plaat Tattooed Smiles. Daarop ronken de gitaren opnieuw, klinkt de productie voller dan ooit, en speelt zelfs Seasick Steve een moppie mee. Black Box Revelation bewijst met twee man sterk nog steeds aan de internationale top van de bluesrock te staan.

Ratmosphere is het project van broers Serruys, ontstaan in een afgelegen boswachtershuis. Aan de basis liggen nostalgisbche lo-fi synths, doffe drumbeats, disco-esk baslijnen afgekruid met nonchalante vocals en hier en daar een pittige gitaarlijn. Ratmosphere werd door Maarten Devoldere van Warhaus opgepikt, die hen prompt meenam op tour naar Zwitserland en Italië als supportact. Met hun plaat ’this is my logo’ onder de arm komen ze eagerly hun nieuw materiaal voorstellen.

Kom vooraf gezellig eten in het EKKO eetcafé!
Op vertoon van je concertticket krijg je €2,50 korting op een driegangenmenu. Vlees, vis, vega(n); voor elk is er wat wils, altijd met groente in de hoofdrol. Gebruik maken van de korting? Reserveer dan wel even via EKKO.nl/cafe. Smakelijk!

Pin only
If merch, cash only