Home

UIT-feest

+ Blackie & The Oohoos + Venus Tropicaux + It It Anita

Concert
Datum
zo 4 sep 16
Open
12:00
Aanvang
13:00
Locatie
Gepresenteerd door
Culturele Zondagen presenteert

Trap het culturele seizoen af met drie gave bands.

Het UIT-feest, georganiseerd door Culturele Zondagen, vormt al 18 jaar de opening van het culturele seizoen in Utrecht. In EKKO zijn er drie toffe bands te zien, en dat helemaal gratis!

Blackie and the Oohoos
Dit Belgische gezelschap onder leiding van de zusjes Maieu (ook zangeressen bij Flying Horseman) voert je sfeervolle maar bitterzoete dreampop, vergelijkbaar met het werk van Beach House. De nummers staan strak van de spanning en doen bijna spookachtig aan, mede dankzij het honingzachte stemgeluid van de dames. Onlangs kwam hun derde studioalbum ‘Lacuna’ uit.

Venus Tropicaux
Rechtstreeks uit Rotterdam verwelkomen we deze avond Venus Tropicaux. Dit trio tourt dit najaar het land door als Popronde act en er ligt nog een EP in het verschiet. Gelukkig kun je deze avond al een voorproefje krijgen van hun kort, maar krachtige songs met een perfecte balans tussen lo-fi, surf en garage.

It It Anita
Misschien ken je ze nog van Eurosonic of Le Guess Who?, misschien zijn ze nog wel compleet onbekend voor je; Noisepunk-collectief It It Anita uit Luik. In dat laatste geval lijkt het ons verstandig om daar snel verandering in te brengen, want de mannen maken energieke nummers in de stijl van Metz, At The Drive In en Sonic Youth om je vingers bij af te likken.