Home

Blaudzun

Concert
Datum
vr 16 sep 16
Open
19:30
Aanvang
21:00
Locatie

Unieke reeks van vier shows met nieuw materiaal in Utrecht.

Bijna drie jaar geleden dook Blaudzun op een koude februari-zaterdag op in The Village in Utrecht, waar hij voor het eerst nieuwe liedjes van zijn album ‘Promises of No Man’s Land’ speelde.

Nu kiest hij na meer dan een jaar stilte EKKO in zijn geliefde Utrecht om nieuwe songs te presenteren, die nog niet eerder voor publiek zijn gespeeld. En dat gelijk vier dagen achter elkaar! Op 15, 16, 17 en 18 september kun je aanwezig zijn bij de eerste optredens van een uitgebreide Europese tour, waarvan al eerder enkele Duitse festivals werden aangekondigd.

Blaudzun werkt momenteel aan opnamen in verschillende studio’s en geeft aan dat zijn nieuwe release een “work-in-progress is en dat zo zal zijn totdat de tour ten einde is”. Over de samenstelling van zijn 6-koppige band geeft hij aan dat er enkele veranderingen zullen zijn, maar dat hij onverminderd met een vol podium ten strijde zal trekken.

Drie jaar geleden ontving Blaudzun (geboren als Johannes Sigmond) een gouden album voor ‘Heavy Flowers’ en een Edison voor Beste Zanger. Daarna prolongeerde hij zijn succes met zijn 4e album ‘Promises of No Man’s Land’ waarvan de gelijknamige single tot 3FM Megahit en Studio Brussel’s Hotshot werd uitgeroepen. De song werd door de NOS gebruikt als titelsong voor de Olympische Winterspelen.

De aankomende tour zal Blaudzun naast Nederland en België ook Duitsland, Zwitsterland en Frankrijk aan doen. Eerder speelde hij op festivals als Hurricane, Southside, Bravalla, Sziget en SXSW. In de Benelux gaf Blaudzun acte de presence op o.a. Pinkpop, Pukkelpop, Rock Werchter en drie maal op Lowlands.

De voorverkoop van de unieke reeks shows in EKKO is per direct van start gegaan.
Maximaal 4 kaarten per bezoeker.