Home

Bodypolitics

+ Too Tangled

Concert
Datum
za 16 nov 13
Open
20:00
Aanvang
20:45
Locatie
Voor liefhebbers van
The National, Radiohead, Elbow
Gepresenteerd door
Album Release

“Noise pop” met referenties naar artiesten als The National en Radiohead.

Na een fortuinlijke ontmoeting in de zomer 2010 was de band Bodypolitics een feit. Het trio ging meteen aan het werk en bracht in 2012 het debuut, getiteld “The Space of a Jump” uit. Het album werd ontvangen met positieve recensies van verscheidene media (o.a. 3voor12, Cultuur Bewust, MusicfromNL, ApplySomePressure) en werd omschreven als “noise pop” met referenties naar artiesten als The National en Radiohead.

Hetzelfde jaar bracht de band, ondertussen een kwartet, veel tijd door met het touren door Nederland waarbij ze meededen aan festivals zoals onder andere Bevrijdingsfestival, Festival a/d Werf en Popronde. Er waren ook genoeg kleinere optredens door het hele land en support-optredens voor Gomez en The Gathering in respectievelijk Utrecht(Tivoli) en Amstelveen(P60). Een van de hoogtepunten voor de band was een live performance bij 3FM. Ook Italië werd aangedaan, met optredens op Medimex Festival (het Eurosonic/Noorderslag van Italië) en een show op het OCA in Milaan. Hieruit vloeide een item over de band voort op rai.tv, de website van de nationale Italiaanse televisie.

De band is momenteel druk bezig met hun tweede album, getiteld “Inner Nil”, wat in November 2013 zal verschijnen en dus in EKKO zal worden gereleased.

 

Too Tangled is een indie-electro-rock duo uit Gent, België. Roeland Vandemoortele (zang, gitaar, drumbeats) en Eva Buytaert (zang, viool, keys) vormden Too Tangled 4 jaar geleden. In 2010 brachten ze hun debuutplaat ‘The Magic Got Killed’ uit in Benelux, die als veelbelovend werd onthaald (o.a. nr 1 underground top 5 in Oor Magazine).