Home

Bony King

+ Mountaineer

Concert
Datum
wo 24 jun 15
Open
20:00
Aanvang
20:30
Locatie
Voor liefhebbers van
Devendra Banhart, City & Colour, Douglas Firs

Melancholische folk-pop van Belgische singer-songwriter.

Bony King is de alias van de Belgische singer-songwriter Bram Vanparys. Hij bracht onder de naam “The Bony King of Nowhere” al eerder 3 albums uit en stond voor het laatst in 2012 hier met Oscar & the Wolf in EKKO. Nu 3 jaar verder heeft hij een nieuw album uit, en staat hij weer in EKKO!  

Zijn artiestennaam is een verwijzijng naar de track “There There” van Radiohead, maar zelf maakt Bony King oprechte, melancholishe folk-pop met een vleugje Americana. Pakkende teksten, een uniek stemgeluid en gelaagde gitaren zorgen voor een meeslepende beleving.

Mountaineer is het project van de Amsterdamse singer-songwriter Marcel Hulst. Eind 2014 nam hij de overwegend akoestische plaat 1974 op in de thuisstad Amsterdam. Aangevuld met lapsteel, piano, ukelele, percussie en upright bass, wordt een dromerige wereld opgetrokken met een soms fluisterende zang als bindende factor. Met een paar ritmische songs wordt de melancholische plaat samengesmeed tot een geheel. Mountaineer bewandelt het pad tussen Americana, folk en indie.