Home

Brihang + IKRAAAN

Concert
Datum
vr 17 dec 21
Open
20:00
Aanvang
20:30
Locatie
Voor liefhebbers van
Tourist LeMC, Zwangere Guy, blackwave.
Gepresenteerd door
EKKO & De Brakke Grond presenteren:

Introspectieve Vlaamse hip-hop op succestocht.

Dit concert is helaas afgelast in verband met de nieuw aangekondigde coronamaatregelen. In overleg met de artiesten is besloten om geen vervangende datum te plannen.

Als je van een steentje in je schoen na een avond uit een metaforische hiphoptrack kunt maken die voor je nationale doorbraak zorgt (Steentje), verdient dat wel een dikke merci van ons. We hebben Boudy Verleye, alias Brihang, die de afgelopen jaren via een nieuw talent-benoeming op Studio Brussel doorraasde naar verschillende MIA-nominaties, en tourt nu met CASCO, een album vol Vlaamstalige rap en zelfreflectie, door de Benelux. Zijn jazzy, luchtige R&B-producties zorgen voor droomruimte rondom zijn diepe spitsvondige bars, en maken van Brihang een live-belofte uit het Zuiden om in de gaten te houden. 

Bedroom-R&B met pianopop. Neo-soul met trapgeluiden. In het Vlaams. Door een glitterprinses. Beter kunnen we de ultrafrisse IKRAAAN niet beschrijven. Weinigen doen wat zij doet, en dat is dan ook precies waar haar teksten over gaan. Taboes, alleen en anders zijn, verdoofd en onthecht. Maar toch op zoek naar zachtheid, intimiteit en connectie. Zo vindt IKRAAAN een uitlaatklep en een warme plek tegelijk in haar stemmige maar expressieve muziek.

Sinds 2019 presenteren we samen met onze vrienden van Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond double bills. We vertrekken hierbij vanuit kwaliteit en wat logisch past, niet zozeer van Vlaams missionariswerk. We zwaaien niet met de Belgische vlag en gaan niet met frieten gooien. We moedigen EKKO en haar publiek aan om vaker richting het zuiden te kijken en op ontdekkingsreis te gaan.