Home

Broken Brass Ensemble

+ Jermain Bridgewater

Concert
Datum
do 20 apr 17
Open
20:00
Aanvang
20:00
Locatie
Voor liefhebbers van
Youngblood Brass Band, Lucky Chops, Hot 8 Brass Band
Gepresenteerd door
Album release

Moderne brassband blaast je weg met een mix van funk, hiphop en soul.

Broken Brass Ensemble is brass music 2.0. Een 8-koppige brass-riot. De band mixt de New Orleans-brass sound met hiphop-, funk- en soul-invloeden en die mix is onweerstaanbaar. De band maakte met deze aanstekelijke sound de afgelopen jaren hard furore in binnen- en buitenland. De band zette iedere zaal en ieder festival op zijn kop. Van Into the Great Wide Open tot North Sea Jazz, van Eurosonic/Noorderslag en Kendall Calling (UK) tot Zwarte Cross en Shambala (UK). Het publiek van meer dan 350 podia en festivals ging de afgelopen drie jaar overstag voor de energie en de overrompelende live sound van Broken Brass Ensemble.

‘There was an undeniable feeling of fun, community and coming together when the irresistible rhythms and an abundance of high passion energy got the audience on their feet’ – Time Out Magazine (UK)

Na een uitverkochte gelijknamige EP en een uitverkocht debuutalbum ‘Brasshopper’, op zowel cd als vinyl, is het tijd voor een opvolger: ‘Astonishing Tales from Beyond the Brass Dimension’. Op de nieuwe plaat, uitgebracht bij het nagelnieuwe label The Bakery in Utrecht, zet BrokenBrass wederom grote stappen: de band combineert sterke, slim vormgegeven songs met de De New Orleans brass energie, gooit daar een hele dikke (live) sound overheen om zo tot een onweerstaanbare plaat te komen. Op 20 april presenteren ze ‘Astonishing Tales from Beyond the Brass Dimension’ exclusief in Ekko, Utrecht.

Jermain Bridgewater verzorgt de support van de avond. Beter bekend als Je Afrikaanse Excellentie (J.A.E.), startte Jermain in 2001 met rappen en brak in 2006 door met de Utrechtse formatie StropStrikkers. Hun albums ontvingen lovende recensies en ze sleepten verschillende prijzen in de wacht zoals de 3voor12 Utracks Award 2007 en Clash of the Titans 2007. Door verschillende internationale muziekprojecten die Jermain heeft gedaan in Burkina Faso, Gambia en Bosnië is er een internationale ambitie gaan branden. Binnen een MASTER traject van De Coöperatie is Jermain momenteel bezig met de transformatie naar een Engelstalige artiest waarbij de harde beats van een DJ vervangt met een voltallige liveband.


Concert + eten: EKKO Eetcafe
Je kunt voorafgaand aan het concert eten in EKKO Eetcafe. Reserveer via EKKO.nl/cafe, laat je concertticket zien aan de bediening bij het afrekenen en krijg €2,50 korting op het eten.

De nadruk in de menu’s ligt op groentebereiding, die elke keer anders is. Een voor-, hoofd- en nagerecht voor €15,-*. Vleesliefhebber? Vegetariër? Snak je naar een allergenen-vrije maal? Kan allemaal.

* Let op: reservering voor EKKO Eetcafe is verplicht om gebruik te kunnen maken van de korting. Vol = vol.