Home

Broken Brass Ensemble

+ Pushin Wood Soundsystem

Concert
Datum
za 9 nov 13
Open
20:30
Aanvang
21:30
Locatie
Voor liefhebbers van
New Orleans brass with hiphop, balkan, funk, fanfare (and much more).

Een goudeerlijke combinatie van opzwepende blazers en retestrakke percussie.

Eén drummer en zeven koperblazers: het Broken Brass Ensemble blijkt een gouden formule en een ongekende festivalhit afgelopen seizoen. In minder dan een jaar heeft de groep hard naam gemaakt in Nederland. De basis is traditionele New Orleans-brass, gemengd met hiphop-, balkan-, funk- en bluesinvloeden. Maar wat vooral de reden van het succes is, is dat het acht superenthousiaste gasten bij elkaar zijn, die spelen met een bak energie.

Het achttal speelde het afgelopen festivalseizoen meer dan 70 festivals plat met hun inventieve en aanstekelijke mix van traditionele New Orleans-brass met hiphop-, balkan-, funk- en bluesinvloeden. Into the Great Wide Open, Noorderzon en Oerol gingen al eerder ovestag, maar dit jaar gingen ook festivals als Eurosonic/Noorderslag, Motel Mozaique, Zwarte Cross, de Bevrijdingsfestivals, Welcome To The Village, Dauwpop en Mundial voor de bijl. Overal waar de band kwam, zag en overwon ze het festivalpubliek.

Tussendoor was de band te gast bij Radio 1, 3, 4 en 5, Radio 538, KX Radio, Giel Beelen, Stenders Latevermaak, scoorde de band een ‘viral’, ofwel een internet-hit, met hun versie van ‘Thrift Shop’ van Macklemore & Ryan Lewis, waren ze te zien Pauw en Witteman en Toppop3 en bracht de band een zeer succesvolle eerste EP uit bij Bambeats Records.

Na al dit overweldigende succes gaat de band met vertrouwen de volgende stap zetten: Broken Brass Ensemble gaat het Nederlands clubcircuit in, met een clubtour van Groningen tot Rijssen. Met de bak energie die de band op de festivals op het publiek overbrengt, gaan ze nu de clubs veroveren!

Helemaal vanuit het tropische Groningen trekt Pushin Wood Soundsystem samen met Broken Brass Ensemble het land in. 3 Funky mannen die hun inspiratie halen uit alles tussen James Brown, the hardest working man in showbizz, en Fela Kuti, pioneer of Afrobeat music. Pushin Wood staat voor de juiste mix tussen authentieke en moderne muziek vanuit de hele wereld. Sinds ze de prestigieuze ‘Gilles Peterson Havana Cultura Remix Contest’ wonnen en tot op Cuba mochten optreden, is het balletje goed gaan rollen. Deze mannen doen veel meer dan wat plaatjes draaien. Naast een eigen stripboek en de platen die uitkwamen op hun label “Bambeats”, waar ook de Broken Brass Ensemble plaat dit jaar uit werd gebracht, hebben ze in Groningen hun eigen clubavond opgericht, waar onder meer Mr Scruff en Jungle By Night te gast waren en elke editie standaard het dak er af gaat.