Home

Camera

+ Radar Men From The Moon

Concert
Datum
za 18 okt 14
Open
20:00
Aanvang
20:30
Locatie
Voor liefhebbers van
Föllakzoid, Beak>, Wooden Shjips

Guerrilla krautrock uit de Berlijnse ondergrondse, met een dosis psychedelische en progressieve rock.

Mocht je binnenkort naar Berlijn gaan en daar gebruik maken van het metronetwerk, zou het maar zo kunnen dat je de mannen van Camera hier tegen het lijf loopt. Berucht door hun improvisatiesessies, zijn deze guerrilla krautrockers vernoemd naar de experimentele rockbeweging uit de jaren 60s en 70s, met bands als Can en Neu! Er zijn veel paralellen te trekken tussen krautrock en de muziek van Camera, waaraan ze zelf een dosis psychedelische en progressieve rock toevoegen.
Ondanks hun voorliefde voor de akoestiek van een metrostation staan ze bijvoorbeeld ook geregeld in de Kantine van technowalhalla Berghain. Ook hebben ze zelf al aangekondigd dit jaar op de geheime lineup van Fusion te staan, zoveel kan al verklapt worden.

Of ze nou spelen op een festival, in een club of in een portiek totdat de politie ze stopt (zoals tijdens Eurosonic 2012), Camera is gegarandeerd rauw en op zaterdag 18 oktober te zien in EKKO!

Support is er van spacerockband Radar Men From The Moon. Hun nieuwste album ‘Strange Wave Galore’ werd al met goede recensies ontvangen door onder andere 3voor12. Met een instrumentale set, bestaande uit meeslepende intro’s en invloeden vanuit shoegaze en noise rock, wordt getracht nieuwe kanten van de psychedelische rock op te zoeken.